لیفان 620
این خودرو جمع و جور از سال ۲۰۰۹ میلادی به لیست تولیدات کمپانی لیفان اضافه شده است. و از سال ۱۳۹۰ شمسی کمپانی کرمان موتور این خودرو را وارد بازار فروش در ایران کرده است. در زمان عرضه ی لیفان 620 بازار خودرو های ایران دارای تنوع بسیار کمی بود و همین موضوع سبب شد تا لیفان ۶۲۰ با ظاهر جدید خود و بهره مندی از برخی تجهیزات به روزتر بتواند توجه برخی از مشتریان داخلی که تمایلی نسبت به خرید سدان های کلاسیک بازار همچون انواع پژو پارس، پژو ۲۰۶ صندوقدار، سمند و غیره را نداشتند به سوی خود جلب کند.
طراحی ظاهری لیفان620
برای همگان کپی برداری های ناشیانه لیفان شناخته شده است. لیفان نه به اندازه ۷۲۰ و ۸۲۰ لوکس و نه در حد ۵۲۰، اقتصادی است. کمپانی لیفان از اتاق تویوتا کرولا برای طراحی این خودرو استفاده می کند. اما طراحان چینی این شرکت، نتوانسته اند از چند المان زیبا و معروف در صنعت خودروسازی چشم پوشی کنند و به این ترتیب لیفان ۶۲۰ در هر بخش از قطعات، شبیه به یک خودرو است. طراحی چراغ ها و سپر دارای طراحی نه چندان پیچیده است و حالتی آرام اما مصمم را برای چهره لیفان ۶۲۰ در پی داشته است. نمای پشت لیفان ۶۲۰ نیز سادگی را سرلوحه خود قرار داده و با استفاده از چراغ های یک تکه در دو طرف درب صندوق، نمایی نسبتا ساده اما هماهنگ با سایر بخش ها را از خود به نمایش گذاشته است.
آپشن ها و امکانات لیفان 620
با توجه به بازه قیمتی لیفان ۶۲۰ و همچنین قدمت این خودرو نمی توان انتظار حضور آپشن ها و امکانات رفاهی و ایمنی گسترده را از آن داشت اما در ادامه به مهم ترین و شاخص ترین امکانات رفاهی ایمنی لیفان ۶۲۰ تلنت ۱۸۰۰به عنوان نسخه فول آپشن اشاره می کنیم:
اتولایت، چراغ های مه شکن جلو و عقب، سیستم صوتی ۶ اسپیکر، نمایشگر، دوربین عقب، مجهز به USB، تنظیم ۶ حالته صندلی راننده و چهار حالته صندلی سرنشین جلو به صورت دستی، روکش چرم صندلی ها، سانروف، آینه های جانبی با تنظیم برقی، حسگر پارک عقب، هشدار اتمام لنت، ترمز ABS، نیروی ترمز EBD، دو عدد کیسه هوا جلو، کمربند ایمنی پیشکشنده و...
مشخصات فنی لیفان ۶۲۰
لیفان ۶۲۰ با دو نوع موتور ۱۸۰۰ و ۱۶۰۰ سی سی وارد بازار ایران شده است. توان خروجی و گشتاور پیشرانه لیفان ۶۲۰ تلنت ۱۸۰۰ معادل ۱۳۱ اسب بخار و ۱۶۰ نیوتن متر بوده که توسط یک گیربکس پنج سرعته دستی به سوی چرخ های محور جلو انتقال داده می شود. شتاب صفر تا ۱۰۰ این نسخه برابر با ۱۰.۵ ثانیه و بیشینه سرعت آن معادل205 کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی مدل تلنت نیز به رقم ۶.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می رسد. شتاب صفر تا صد این مدل برابر با ۱۳.۵ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به رقم ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. میانگین مصرف سوخت لیفان ۶۲۰، ۱۶۰۰ چیزی در حدود ۶.۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده است.
مقایسه لیفان ۶۲۰ با پژو پارس
پژو پارس یکی از موفق ترین فیس لیفت های صنعت خودروی ایران به شمار می رود. هر دو خودروی لیفان و پژو پارس را در کلاس C ارزیابی می کنند. خودروهای کلاس C، خودروهایی هستند که اندازه متوسط به حساب می آیند. حجم موتور این خودروها بیش از ۱۳۰۰ و کم تر از ۲۰۰۰ سی سی بوده و طول آن ها معمولا بیش از ۴ هزار میلی متر است. پژو پارس با دو موتور XU7 و TU5 و دو مدل پارس سال و پارس ال ایکس تولید می شود و خودرویی خانواده پسند و پر استقبال در بازار ایران است. هر دو خودرو ظاهری مناسب دارند و برای یک خانواده متوسط یعنی خانواده ای با سه یا چهار نفر جمعیت، مناسب هستند. از نظر فنی اگر بررسی کنیم، قدرت ایجاد شده توسط موتور لیفان 620 بالاتر از پژو پارس است. موتور به کار رفته در لیفان نیز فن آوری جدیدتری داشته و کشش بهتری ایجاد می کند. از نظر مصرف سوخت نیز شرایط لیفان با 8.8 لیتر مصرف سوخت در هر 100 کیلومتر در داخل شهر، بهتر است. از نظر طراحی داخلی و آپشن ها نیز قطعا لیفان 620 خودروای مجهز تر است. البته سه مزیت عظیم پژو پارس را که شامل بازار خوب خرید و فروش نسخه های کارکرده پژو پارس، کم تر بودن افت قیمت در نسخه های کارکرده و خدمات پس از فروش و فراوانی قطعات است را هم نباید در این مقایسه نادیده بگیرید.
مقایسه لیفان 620 با دنا
خودروی دنا، دارای نوع موتور EF7 با حجم 1646 سی سی است. حداکثر توان موتورش 115 اسب بخار و حداکثر سرعتی که می تواند داشته باشد، 189 کیلومتر در ساعت است. با مقایسه لیفان ۶۲۰ با دنا از نظر مصرف سوخت وضعیت دنا بهتر بوده و مصرف آن در داخل شهر به ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر هم نمی رسد. حجم صندوق عقب دنا به پای لیفان ۶۲۰ نمی رسد و ۱۰۰ لیتری از آن کوچک تر است. از نظر پیشرانه، وضعیت لیفان ۶۲۰ بهتر است، زیرا غالبا از نوع ۱۸۰۰ سی سی است. در کل، وضعیت فنی و ظاهری لیفان ۶۲۰ را بهتر از پژو پارس ارزیابی می کنیم. از نظر ظاهر و آپشنال بودن باید این دو خودرو را از جهات مختلف با هم مقایسه کرد. مثلا دنا با داشتن امکاناتی مثل صندلی برقی، سیستم تهویه اتوماتیک، کروز کنترل و… برتری هایی نسبت به لیفان 620 دارد. اما لیفان ۶۲۰ هم با داشتن آپشن هایی مثل سانروف، تریم داخلی چرم و دوربین عقب، نسبت به دنا برتر است. از آن جا که موتوری که روی لیفان 620 کار گذاشته شده برای خودروهایی با وزن سنگین تر بوده، در نتیجه قدرت و کشش ایجاد شده در این خودرو بالاتر است. برتری بیشتر دنا را باید در خدمات پس از فروش و خرید و فروش راحت تر نسخه های دست دوم آن و نیز بازار پررونق آن دانست.
نقاط ضعف لیفان 620
کیفیت پایین مواد ساخت کابین
کولر ضعیف
نفوذ زیاد صدای پیشرانه به اتاق
قیمت بالای قطعه های یدکی
بازار خرید و فروش راکد
نقاط قوت لیفان 620
دارای موتور قدرتمند
طراحی بیرونی و داخلی زیبا
امکانات مناسب در برابر قیمت پرداختی
صندوق عقب جادار
بررسی کلی لیفان620
لیفان ۶۲۰ با برخورداری از موتوری با فن آوری انگلیسی، امکانات رفاهی قابل قبول، اتاق و صندوق عقب جادار، در نمونه های کم کارکرده مناسب برای استفاده افرادی است که با بودجه پایین به دنبال خودرویی مناسب، لوکس و مقرون به صرفه می گردند. بی شک خرید یک دستگاه 620 لیفان کارکرده، قدرت ریسک پذیری بالاتری نسبت به انتخاب خودروهایی مانند دنا یا پژو پارس می خواهد. اما در برابر این ریسک، شما پیشرانه ای قدرتمندتر و امکانات رفاهی بیش تر را به دست می آورید که حس تکراری بودن محصولات ایران خودرو را ندارد.
معرفی کمپانی لیفان
شرکت لیفان از سال 2005 شروع به فعالیت در زمینه ساخت و عرضه خودروی سواری و ون نمود.
این شرکت همچنین به تولید و فروش موتور خودرو نیز می پردازد.
لیفان، یک شرکت خصوصی چینی است که در سال ۱۹۹۲ میلادی و توسط شخصی به نام ین مین شانگ ساخته شد.
با توجه به سرمایه گذاری انبوه در پروژه های اتومبیل، گروه لیفان به یکی از شرکت هایی تبدیل شده است که بزرگترین خط تولید و مجوز تولید مجموعه ای از محصولات از جمله خودروهای سواری، مینی کار، کامیون، وسایل نقلیه ویژه، اتوبوس و غیره را در اختیار دارد.
محصولات شرکت لیفان در 165 کشور دنیا در مناطقی از آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین عرضه می گردد.
شرکت کرمان خودرو در اواخر دهه هشتاد و با توجه به پایان همکاری با دوو کره، تصمیم به همکاری با لیفان گرفت و در قدم اول، لیفان 520 را به خط تولید خود آورد، این شرکت بعدها سواری های 620 و 820، همینطور هاچبک X50 و کراس اور X60 را نیز به بازار ایران آورد.