موهاوی
شرکتهای خودروسازی کره جنوبی سعی کردند تا با عرضه محصولاتی از قبیل کیا و هیوندای به بازار خودرو کشور وارد شوند. خودرو کیا موهاوی که در آمریکا به نام بوگو شناخته میشود در ایران در سال ۲۰۰۸ به بازار خودرو عرضه شد.
این خودرو توانست به خوبیعدم موفقیت خودروسازان کره ایی در در دهه هفتاد را برطرف کند و از فروش خوبی در کشور برخوردار است. ما سعی داریم تا خودروی کیا موهاوی را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.
طراحی بیرونی
طراحی خودروی کیا موهاوی به وسیله پیتر شرایر طراح سابق گروه فولکسواگن و آئودی انجام گرفت. این خودرو در رده خودروهای شاسیبلند سه ردیفه با ساختار بدنه روی شاسی قرار میگیرد. در طراحی این خودرو از ویژگیهای منحصر به فردی بهره گرفته است و از اسلوب سادگی پیروی میکند. این موضوع باعث شدهاند تا این محصول به عنوان یک خودروی مقتدر و با اصالت شناخته شود.
از اصلیترین مشخصههای این خودرو، ابعاد بزرگ آن است. بدنه تنومند و عضلانی برخلاف سایر خودرو دارای طراحی کاملا ساده و هارمونیک است. در طرفین جلو پنجره کرومی خطی بزرگ در نمای جلو آن، چراغهای ذوزنقهای قرار گرفته اند. همچنین پوشش پلاستیکی امتداد یافته از سپرها در نمای جانبی این خودرو وجود دارد. وجود پوشش پلاستیکی در قسمت زیرین درها تا حدودی توانسته است تا ظاهری مدرنتر بری این خودرو ایجاد کند و نقش زههای جانبی را ایفا کند. گرافیک داخلی این چراغها با چراغهای LED نمایش داده میشوند و در شب حضور این خودرو به خوبی اعلام خواهند کرد. رینگهای ۱۸ اینچی کرومی نیز یکی دیگر از مشخصههای ظاهر شیم خودروی کیا موهاوی است.
سپر عقب این خودرو همرنگ با پوشش پلاستیکی طراحی شدهاند و کاملا ساده هستند. در قسمت میانی این خودرو میتوان دیفیوزری همرنگ و هم جنس خود را مشاهده کرد. البته در طراحی این خودرو در نمای عقب را نمیتوان یک موفقیت در نظر گرفت. چراغهای این قسمت کاملا با شکل چراغهای جلو هماهنگ شدهاند. عدم نمایش خروجیهای اگزوز در این خودرو یک نکته منفی محسوب میشود. خروجی اگزوز آن نیز دارای پوشش کرومی و استیل هستند.
طراحی داخلی
این خودرو دارای یک کابین بزرگ البته پر امکانات است. سازندگان این خودرو سعی کردهاند تا فضای داخلی این خودرو دارای ظاهری کلاسیک باشد. برای بسیاری از سرنشینان این خودرو، ارتفاع کابین از سطح زمین هیجان برانگیز است. همچنین موقعیت قرارگیری صندلیها و پنجرههای بزرگی در طرفین خودرو نیز باعث ایجاد بیشترین میدان دید برای سرنشینان خواهد بود. منبع الهام طراحی داخلی این خودرو به طور قطع طراحی داخلی شاسیبلندهای آمریکایی، بهدور از هرگونه شلوغکاری و کاملاً ساده است. همچنین فضای داخلی کابین، کاملا راحت و جادار است.
یکی از نکات منفی در طراحی این خودرو را میتوان تعداد قابل توجهی دکمه مربوط به سیستم تهویه و سیستم صوتی در کنسول مرکزی نصب شده روی داشبورد خودرو دانست که میتواند سبب سردرگمی مسافران شود. همچنین این خودرو نمایشگر صفحه لمسی است. علاوه بر این استفاده پلاستیک فشرده در اکثر بخشهای کابین کیا موهاوی نیز ظاهری خوشایند برای این خودرو ایجاد نکرده است. البته جنس پلاستیک بهکار رفته در این خودرو از کیفیت مناسبی برخوردار است.
از آپشنهای فضای داخلی این خودرو میتوان به فرمان هیدرولیکی، قابلیت تنظیم موقعیت ۴ حالته فرمان خودرو، 6 اسپیکر برای سیستم صوتی آن، هندزفری، نمایشگر دنده عقب در آینه، صفحه کیلومتر سوپرویژن، ، گرمکن صندلی، سیستم کنترل خودرو در سراشیبی، سیستم تنظیم ارتفاع، کولر دو کاناله با توانایی تنظیم دمای مختلف برای قسمت جلو و عقب، مانیتور مولتی مدیا، سیستم دو دیفرانسیل با قابلیت کمک سنگین و سبک و کلیدهای کنترل روی فرمان اشاره کرد.
گفتنی است که صفحه پشت آمپر این خودرو از سه بخش اصلی تشکیل شده است و در قسمت مرکزی آن عقربه سرعتسنج قرار گرفته است.
ایمنی خودرو کیا موهاوی
این خودرو توانسته است ستاره ایمنی، موسسه ایمنی NHTSA ۵ را دریافت کند. که نشان دهنده توجه بالای سازندگان آن به امنیت سرنشینان این خودرو است. از تجهیزات و آپشنهای ایمن این خودرو میتوان به ۹ عدد کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS، EBD، ESC، BAS، HAC، کنترل فعال گشتاور، سیستم لغزش محدود دیفرانسیل، کروز کنترل اتوماتیک، سیستم ورود بدون کلید، سنسور پارک و دوربین دید عقب و ایربگ پردهای ردیف سوم اشاره کرد.
امکانات رفاهی و آپشنها
یکی از عوامل استقبال گسترده از این خودرو را میتوان لیست آپشنهای رفاهی دانست. در این خودرو آپشنهایی نظیر تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، تنظیم برقی صندلیهای جلو به همراه حافظه صندلی راننده، مجهز به گرمکن و سردکن، سانروف، سیستم خودکار روشنایی چراغها، در صندوق عقب برقی، کلید هوشمند، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، حافظه صندلیها، آینههای تاشو برقی، سیستم مدیریت پیمایش (کامپیوتر سفری)، آینه الکتروکرومیک به همراه قطب نما، استارت دکمهای، دریچه تهویه عقب، امکان ۸ حالته برقی صندلی راننده، تنظیم برقی گودی کمر، شیشه دودی عقب، شیشه بالابر آنتیترپ راننده، مموری آینه و امکان تنظیم آینه در دنده عقب اشاره کرد.
مشخصات فنی خودرو کیا موهاوی
این خودرو دارای پیشرانه اول شش سیلندری، وی شکل است. حجم موتور این خودرو برابر با ۳۷۷۸ سیسی است میتواند نیرویی معادل ۲۷۱ اسببخار قدرت و ۳۶۲ نیوتون متر گشتاور را تولید کند و نیروی تولید شده در موتور این خودرو توسط جعبهدنده ۵ سرعته اتوماتیک به چرخهای آن انتقال مییابد. همچنین این خودرو شتاب صفر تا صد خود را طی ۸ ثانیه میپیماید. از اصلیترین عیب موتور ۴.۶ لیتری این خودرو میتوان به حجم بالای مصرف آن اشاره کرد. در واقع مصرف سوخت ترکیبی آن به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر، معادل با ۱۳.۴ لیتر خواهد بود.
تجربه رانندگی
اگر از رانندگی با ماشینهای شاسی بلند لذت میبرید، این خودرو انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. یکی از نکات مثبت این خودرو عایقبندی مناسب کابین آن است که سبب میشود با آرامش خاطر به رانندگی بپردازید. همچنین طراحی ارگونومیک این خودرو نیز تجربه رضایت بخشی از رانندگی آن به سرنشینان خود تقدیم میکند. البته رانندگی این خودرو در جادههای ناهموار باعث ایجاد تجربه ایی تلخ و زننده برای سرنشینان آن خواهد بود. همچنین این خودرو برای سفرهای طولانی مدت توصیه نمیشود.
معرفی کمپانی کیا
کیا موتورز شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای، محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا موتورز هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز میپردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد میشوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.