مزدا۳نیو
شرکت مزدا در سال ۱۹۲۰ در در شهرستان آکای، هیروشیما، کشور ژاپن تاسیس شد، البته اولین خودرو چهار چرخ این کمپانی در سال ۱۹۶۰ به مرحله تولید رسد. جالب است بدانید که نام شرکت مزدا با الهام اهورمزدا خدای نخستین تمدنهای غرب آسیا در ایران نامگذاری شده است تا این شرکت نمادی از درهمآمیزی شرق و غرب باشد. در حال حاضر شرکت مزدا یکی از سه شرکت بزرگ خودروسازی جهان بشمار میرود و رقیب اصلی صنایع خودروسازی کشور آمریکا محسول میشود.
مزدا ۳ یکی از سدانهای محبوب و خوش ساخت این شرکت ژاپنی بشمار میرود. این خودرو در سال ۲۰۰۳ به دنیا معرفی شد و در سال ۱۳۸۶ توسط شرکت بهمن خودرو در بازار عای کشور عرضه گردید. مزدا ۳ نیو در واقع نسل دوم خودرو مزدا ۳ بشمار میرود و هم اکنون در دو تیپ 4 فول و 3 نیمه فول به بازار خودرو عرضه میشود. ما در این مطلب سعی داریم تا مزدا ۳ نیو را به طور کامل بررسی کنیم.
معرفی مزدا ۳ نیو در بازار ایران
استقبال خوب خریداران ایرانی از این خودرو کاملا اثبات شده است. بع طور کلی مردم ایران علاقه عجیبی به خودروهای ژاپنی دارند. مزدا۳ نیو که توسط شرکت بهمن خودرو در ایران عرضه میگردد، از سال ۲۰۱۳ از رده خارج شده است. البته طراحی و مهندسی این ماشین اصیل ژاپنی هنوز هم میتواند در بازارهای خودرو کشور طرفداران خود را بیابد. همچنین یکی از نکات منفی عرضه این خودرو، قیمت بالای آن در داخل کشور باید دانست.
مزدا ۳ نیو توسط گروه بهمن سه تیپ ۱.۲ و ۳ عرضه میشود، اما در حال حاضر تمامی مزدا ۳ نیوهای در حال عرضه کشور جز تیپ چهار این خودرو بشمار میروند که نسبت به سایر تیپهای ارائه شده خودرو دارای آپشنهای بشتری است.
رقبای اصلی مزدا3نیو در بازار ایران
همان طور که گفته شد، خرید مزدا ۳ نیو به نوعی چالش برانگیز است. اصلیترین رقبای این خودرو در این رنج قیمتی در کلاس خودروهای کراس اووری شامل سانگیانگ تیوولی ۲۰۱۸، بورگوارد BX5، پژو ۲۰۰۸ است. همچنین شما میتوانید با هزینه مشابه با مزدا ۳ نیو خودروهایی نظیر تویوتا کرولای ۲۰۱۵ یا کیا سراتو ۲۰۱۷ را خریداری کنید که نسبت به این خودر جدیدتر و با کیفیت مطلوبتری ارائه میشوند. البته این خودرو در سایه تاریک تحریم بر بازارهای خودرو فعلی داخل کشور، گزینه ایی مطلوب برای خریداری بشمار میرود.
طراحی بیرونی مزدا ۳ نیو
طراحان خودرو سعی کردهاند تا با استفاده از رینگهای ۷ شاخه در این خودرو به آن ظاهر جوان پسند بدهند. البته ارتفاع کم این خودرو را میتوان جز نکات منفی آن به حساب آورد. در طراحی جدید این خودرو سعی شده است تا ظاهری جوان پسندتر برای آن ایجاد شود. البته باید اعتراف کرد که قطعا ظاهر مزدا ۳ نیو یکی از جنبههای مثبت این خودرو است. نباید فراموش کرد که یکی از تفاوتهای مزدا ۳ نیو نسبت نسخه قدیمیتر این ماشین رینگها، سپر و مهشکن است که کاملا بروزرسانی شدهاند و نمای خوبی به خودرو بخشیده اند.
در نمونه عرضه شده در داخل کشور به دلی مونتاژ بیکیفیت این خودرو، رنگ بدنه از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.
طراحی داخلی مزدا ۳ نیو
یکی از جنبههای منفی این خودرو را میتوان ابعاد کوچک کابین برای سرنشینان عقب خودرو دانست. البته کیفیت بالای متریال کابین قطعا جز ویژیگیهای مثبت این خودرو بشمار میرود. همچنین سعی شده است تا در نمونههای جدیدتر این خودرو مشکل ارتفاع نسبتا کم آن نیز برطرف گردد.
عدم وجود سیستم مالتی مدیا لمسی و همچنین طراحی داخلی کسل کننده و قدیمی این خودرو جز مواردی است که با توجه به رنج قیمتی خودرو غیرقابل باور به نظر میرسد. به طور کلی نمیتوان عنوان کرد طراحی داخل این خودرو جز ویژیگی مثبت آن بشمار میرود.
امنیت مزدا ۳ نیو
یکی از ویژیگی قابل تحسین این خودرو قطعا توجه کافی به امنیت سرنشینان آن توسط سازندگان مزدا ۳ نیو است. این خودر توانسته است با موفقیت ۵ ستاره ایمنی، موسسه NCAP را درسال ۲۰۰۹ کسب کند. این خودرو از آپشنهای خاصی جهت تامین امنیت سرنشینان خود نظیر مجموعا ۶ عدد کیسه هوا شامل کیسه هوای سرنشینان جلو، کیسه هوای جانبی و پردهای، سیستم کنترل پایداری (DSC)، A ترمزهای دیسکی مجهز به ABS وEBD، سیستم کنترل لغزش (TRC)، سیستم قفل دوبله، قفل مرکزی و ریموت کنترل، کمربند ایمنی با قابلیت پیشکشاننده در هنگام ضربه، پشت سریهای جلو با قابلیت عکسالعمل در برابر ضربه، ترمز کمکی (BA)، سیستم ضد سرقت دزدگیر بهره میگیرد.
آپشنهای رفاهی مزدا ۳ نیو
این خودرو دارای آپشنهای متعددی نظیر سیستم تهویه مطبوع کنترل خودکار با قابلیت تنظیم دمای هوای خروجی مجزا برای سرنشینان جلو، کیلومتر شمار اسپرت با قابلیت تنظیم نور، کامپیور سفری با قابلیت نمایش مدیریت پیمایش، مصرف سوخت و اطلاعات ضروری خودرو، آینه جانبی برقی تاشو همراه با چراغ راهنمای بغل و گرمکن روی آینه، مهشکن جلو و عقب، گیربکس ۵ سرعته با کنترل الکترونیکی و قابلیت تعویض دنده به صورت دستی از روی فرمان، ۶ بلندگو و شیشه بالابر برقی دربها و قابلیت برگشت اتوماتیک (درب راننده)، شیشه شوی چراغهای جلو، چرخش همزمان چراغهای جلو با فرمان (AFS)، فرمان الکتروهیدرولیک با قابلیت تنظیم در ۴ جهت، گرمکن صندلی جلو با قابلیت تنظیم در پنج دمای متفاوت و سیستم صوتی حرفهای MP3 با ورودی AUX با قابلیت کنترل از روی فرمان، سیستم تنظیم ارتفاع صندلی راننده در ۴ جهت، برفپاککنهای خودکار (سنسور باران)، قابلیت تعویض دنده بصورت دستی، روکش چرمی صندلیها و دسته دنده، چراغهای زنون جلو، روشن شدن خودکار چراغها (سنسور نور) سیستم استارت دکمهای، سوئیچ با سیستم هوشمند، چراغهای LED عقب، مجهز به سیستم ضدسرقت و دزدگیر، نشانگر دمای داخل و خارج خودرو و ساعت دیجیتال، سانروف، کروز کنترل و تنظیم زاویه چراغهای جلو به صورت خودکار برای رفاه و آسایش سرنشینان خود است.
مشخصات فنی و مصرف سوخت مزدا ۳ نیو
این خودرو دارای موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه با حجم ۲۰۰۰ سی سی است که میتواند تا حداکثر ۱۴۵ اسب بخار در ۶۵۰۰ دور در دقیقه قدرت و ۱۸۷ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه گشتاور را ایجاد کند. این خودرو صفر تا صد کیلومتر را تنها در ۹.۲ ثانیه میپیماید و شما میتوانید با این خودرو تا حداکثر ۲۱۰ کیلومتر در ساعت سرعت را تجربه کنید.
مصرف سوخت داخل شهر، خارج شهر و جادههای ناهموار به ترتیب معادل با ۸.۴، ۶.۴ و ۷.۶ لیتر در هر صد کیلومتر است. همچنین مخزن سوخت این خودرو نیز گنجایش ۵۵ لیتر بنزین را دارد. میزان آلایندگیهای این خودرو نیز معادل با استاندارد یورو ۴ است.