یکی از ماشین هایی که هیچوقت نتونستم باهاش ارتباط بر قرار کنم سراتو مونتاژ بوده؛ کیفیت قطعات که در حد یه ماشین چینی. سواری خشک و نا امید کننده با صندلی هایی که اصلا راحت نیست و یه فرمون سفت در حدی که بتونید واسه تقویت ماهیچه های دستتون ازش استفاده کنید.
ترمزم که نداره. ای اس پی هم که از روش برداشتن. از طراحی ساده و بی روحش هم که دیگه نگم...
شرکت سایپا برای سراتوهای خود دو پیشرانه 1.6 لیتری و 2.0 لیتری در نظر گرفته است که هردو آنها از نوع DOHC MPI و بهصورت 4 سیلندر 16 سوپاپ هستند. خوشبختانه این پیشرانههای مونتاژی ازلحاظ کشش و کیفیت، تفاوت چندانی با نمونههای وارداتی ندارند و باید از شرکت سایپا تشکر کرد که حداقل در این بخش به خریداران رحم کرده است!
برای هرکدام از این پیشرانهها دو نوع گیربکس 6 سرعته اتوماتیک یا دستی در نظر گرفتهشده که نیروی تولیدی موتور را به چرخهای جلو منتقل میکنند. پیشرانهی 1.6 لیتری ضعیفترین پیشرانه در نظر گرفتهشده برای این خودرو محسوب میشود که 124 اسب بخار قدرت و 156 نیوتن متر گشتاور داشته و صفر تا صدش به 11ثانیه میرسد .
و پیشرانه 2 لیتری توان تولید 156 اسب بخار قدرت و 195 نیوتن متر گشتاور را دارد که باعث میشود صفر تا صد این خودرو به کم تر از 10 ثانیه برسد؛ این در حالیست که حداکثر سرعت اعلام شده برای کیا سراتو آپشنال، 190 کیلومتر بر ساعت بوده است.
پس از شتابگیری خوب و جذاب با کیا سراتو سایپا نیاز به ترمزگیری داریم اما پس از فشردن پدال ترمز اصلاً با واکنش خوبی مواجه نمیشویم و آنچنان عملکرد خوبی را تجربه نمیکنیم، مهمترین عامل بروز این اتفاق حذف ترمز دیسکی از محور عقب سراتو ساپیا و جایگزینی آن با ترمزهای متداول کاسهای است که با این کار نهتنها طول خط ترمز بیشتر شده بلکه تعادل و پایداری عقب خودرو هم در سرعتهای بالا و به هنگام ترمزگیری کمتر شده و تمام اینها در کنار حذف سیستم کنترل پایداری و تنها وجود دو کیسه هوا از ایمنی سراتو سایپا کاسته است.
با عبور از روی دستاندازهای شهر به بیصدایی و کیفیت سیستم تعلیق پیمیبریم اما نمیتوان از خشکی سواری آن راضی بود و شاید در طولانی مدت خستهکننده باشد، عموماً از خودروی متوسط خانوادگی انتظار میرود بیش از آن که نیاز به هندلینگ فوقالعاده داشته باشد، سواری نرم و راحتی داشته باشند.
با نگاهی دقیقتر متوجه نبود برخی امکانات در نمونه سایپا میشویم، این درصورتی است که امکانات سراتو سایپا آپشنال با نمونه لوآپشن 1600 سیسی وارداتی تقریباً برابری میکند و تنها در وجود مانیتور سایپا برتر است. وجود 2 عدد کیسه هوا در نمونه سایپا در مقابل 10 عدد در نمونه وارداتی، نداشتن هیچ گونه گرمکن، غیاب آینه فتوکرومیک و نبود کنترل پایداری از جمله امکاناتی است که سایپا، سراتوی خود را از آن بیبهره گذاشته است.
در هر دو نمونه فول و لوآپشن وارداتی دکمه ای روی دستگیره درب راننده در کنار کنترلر آینهها قرار دارد اما در نمونه سایپا هیچ دکمهای برای جمع کردن آینهها وجود ندارد و مالک این آپشن را در ازای پرداخت حدود یک میلیون تومان خواهد داشت.