به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، واگذاری تحت هر عنوان از جمله فروش حواله یا واگذاری امتیاز طرح فروش فوقالعاده و طرح پیش فروش یکساله ممنوع و قابل پیگرد قانونی است. وزارت صمت در این باره گفته است که هرگونه واگذاری با عنوانهایی از جمله فروش حواله یا واگذاری امتیاز طرح فروش فوقالعاده و یا طرح پیش فروش یکساله خودروهای ایران خودرو و سایپا ممنوع و قابل پیگیری قانونی است.
از همین جهت مصوباتی از سوی کمیته خودرو با حضور دستگاههای نظارتی از جمله «دادستانی کل کشور» و «سازمان بازرسی کل کشور» به دو خودروساز ابلاغ شده است که به شرح زیر می باشد:
۱- به هیچ عنوان امکان صلح یا فروش خودرو به صورت وکالتی تا یکسال وجود ندارد.
۲- سند خودرو واگذار شده به مدت یکسال در رهن شرکت خودروساز باقی خواهد ماند، لذا امکان فروش تا پایان دوران ترهین وجود ندارد.
۳- پلاک واگذار شده از سوی پلیس راهور به فرد مشمول، به هیچ عنوان قابل انتقال به غیر نیست و مسئولیت هرگونه کشف تخلفات بر عهده دارنده پلاک انتظامی است.
۴- خودرو واگذار شده صرفاً با تطبیق مدارک هویتی به فرد ثبتنام کننده دارای مشخصات ثبت شده، تحویل داده خواهد شد.
۵- مسئولیت تخلفات انجام گرفته نیز بر عهده شخص برنده قرعه کشی خودرو میباشد.
در ساعات و روزهای بعد از اعلام برندگان، افراد خوش شانسی که قرعه کشی این طرح ها برنده شده بودند در سایت های آگهی دهنده با عناوینی مختلف اقدام به فروش حق امتیاز خود میکردند. برخی از این افراد ارقامی در حدود ۱۰ میلیون تومان برای واگذاری این حق امتیاز در نظر گرفته بودند. ولی به تازگی با دستور قضایی آگهی هایی که مربوط به فروش و واگذاری حق امتیاز خودروهای قرعه کشی شده باشد، بروی سایت ها قرار نمیگیرد.
همچنین رییس پلیس تهران بزرگ با تاکید بر اینکه خرید و فروش حواله و واگذاری امتیاز خودروهای قرعه کشی شده در طرح فروش اینترنتی محصولات دو شرکت خودروساز غیرقانونی و ممنوع است، گفت: تا کنون چندین مورد از این اقدامات شناسایی شده و با ورود پلیس، افراد متخلف دستگیر هم شدهاند که برای آنان پرونده ای تشکیل شده و در حال رسیدگی است.