x۶۰
این کراساوور چینی طی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷ توسط کرمان موتور در بازارها کشور عرضه میشد، اما با گسترش تحریمهای همه جانبه علیه کشور، عرضه این خودرو متوقف شد. در زمان ارائه لیفان ایکس۶۰ در بازار ایران آشنایی چندانی با مدلهای کراس اوور شهری ارزان قیمت در کشور وجود نداشت. ابتدا مدلهای ارائه شده این خودرو نسخه مجهز به گیربکس دستی؛ اما به مرور مدل اتوماتیک این شاسی بلند چینی در سال ۱۳۹۵ عرضه شد. لیفان X۶۰ را میتوان رقیب مستقیمام ویام X۳۳ در بازار دانست.
این خودرو یک شاسی به عنوان جمعوجور شهری، نخستین بار در نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۱۰ به نمایش عموم در آمد و در حال حاضر این خودرو با ترکیب قابل قبول خود با ارزش خرید بالا در بازار خودرو خرید و فروش میشود. در این مقاله سعی شده است تا لیفان ایکس۶۰ به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد.
طراحی ظاهری و کابین لیفان ایکس۶۰
یکی از نکات قابل توجه این خودرو را میتوان طراحی ظاهری آن دانست. طراحی ظاهری خوشایند، جذاب و اسپرت این خودرو به خصوص به نسبت با مهمترین رقیبش یعنیام ویام ایکس ۳۳ باعث شده است تا مشتریان مختلف از تمام سنین را به خود جلب کند. میتوان گفت که سبک طراحی جلو پنجره و چراغها در نمای روبرو لیفانx۶۰ تا حدودی از طراحی هیوندای سانتافه ۲۰۰۷ الهام گرفته شده است. چراغهای با ظاهری خوشاید و صمیمی در دو طرف جلو پنجره این شاسی بلند چینی خودنمایی میکنند. البته لازم به ذکر است که جلوپنجره مدل دندهای با نسخه اتوماتیک تفاوت دارد و خطوط عمودی کروم رنگی در آن دیده میشود.
طراحی سپر این خودرو نیز زیبایی خاصی را دارد، قابهای مشکی رنگ چراغهای مهشکن و دیفیوزر باعث ایجاد ظاهری شکیلی در لیفان ایکس ۶۰ شده است.
طراحان این خودرو برای ایجاد ظاهری عضلانی و حجیمتر از حجم پردازیهای اعمال شده روی درپوش موتور و بخش جانبی خودرو به ویژه خط کشیده شده شانهای که از گوشه چراغ عقب تا گلگیر جلو و حالت برجسته و برآمده گلگیرها استفاده کرده اند.
چراغهای یک تکه در دو طرف درب صندوق در قسمت پشت خودرو و دیفیوزر در ناحیه تحتانی سپر باعث ایجاد شمایلی نسبتا ساده در لیفان X۶۰ شده است. بعلاوه پنل کیلومتر و طرح مدرن و جذاب غربیلک فرمان خوشدست لیفان ایکس ۶۰ نیز میتوانند به شما تجربه لذت از رانندگی را تقدیم میکنند. همچنین فرم مناسب صندلیها نیز از خستگی مفرط سرنشینان خودرو جلوگیری میکند. شمار و این در حالی است که طرح داشبورد و به طور کل کابین لیفان x۶۰دارای ظاهری امروزی و هیجان برانگیزی نیست. همچنین پلاستیک خشک به کار رفته در در قسمت داشبورد و پنل دربها نیز از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.
یکی از نکات مثبت این خودرو ظرفیت جا دار و وسیع کابین آن است. این خودرو گنجایش حضور ۵ نفر سرنشین بزرگسال دارد و محفظه بار آن نیز دارای گنجایش ۴۰۵ لیتری است.
به همراه ظرفیت نسبتا مناسب کابین جهت هم از جمله مواردی است که میتواند نگرانی خانوادههای نه چندان پرجمعیت را هنگام تدارک احتیاجات و لوازم یک مسافرت خانوادگی به حداقل برساند؛ هر چند ظرفیت صندوق در قیاس با برخی رقبا و حتی بعضی از خودروهای سدان موجود در بازار، چندان وسیع و جادار به نظر نمیرسد.
پیشرانه و مشخصات فنی لیفان ایکس ۶۰
اگر بخواهیم تاثیرات مشخصات فنی این خودرو به طور خلاصه بیان کنیم میتوانیم بگوییم لیفان ایکس ۶۰ دارای عایقبندی مناسب کابین و سواری نسبتا نرم است.
یک پیشرانه به حجم ۱.۸ لیتر و ۴ سیلندر تنفس طبیعی در زیر درب موتور لیفان ایکس۶۰ وجود دارد که قابلیت ایجاد ۱۶۸ نیوتن متر گشتاور و ۱۲۶ اسب بخار قدرت را دارا است. نیروی تولید شده از پیشرانه به وسیله گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر پیوسته (ctv) یا یک جعبهدنده ۵ سرعته دستی به سمت چرخهای جلو انتقال پیدا میکند. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در نسخه دنده دستی این خودرو در ۱۳ ثانیه خواهد بود و در نسخه به جعبه دنده اتوماتیک نیز ۱۴.۵ ثانیه است.
البته باید بدانید که خودرو به طور کلی برای تامین نیازهای عادی افراد و خانوادهها طراحی شده است. همچنین باید بدانید که یکی از معایب این خودرو وجود ناهماهنگی نسبی در جعبه دنده cvt در موازات عملکرد پیشرانه است.
بیشینه سرعت و مصرف سوخت در لیفان X۶۰
بیشترین سرعت این خودرو با دنده دستی برابر۱۷۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود، لازم به ذکر است که بیشینه سرعت در هر دو نمونه این خودرو کمابیش مشابه هم است. همچنین لیفان ایکس۶۰ نسخه دستی در مسیرهای ترکیبی معادل ۸.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. اما لیفان X۶۰ نسخه اتوماتیک در مسیرهای ترکیبی معادل ۸.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
آپشنها و امکانات رفاهی ایمنی لیفان ایکس ۶۰
باید بگوییم که این شاسی بلند جمع و جور اقتصادی توانایی رقابت با نمونههای فعلی خودروهای شاسی هم رده خود در بحث امکانات رفاهی را ندارد. میتوانیم آپشنهای رفاهی نظیر آینههای جانبی برقی، روکش چرمی صندلیها، مانیتور لمسی ۶ اینچی، سامانه نویگیشن و دوربین عقب، پریز برق ۱۲ ولت، سیستم صوتی ۶ بلندگو، اتولایت، تهویه مطبوع دستی، صندلیها به صورت تنظیم دستی را برای مدل اتوماتیک X۶۰ نام ببریم.
ایمنی لیفان X۶۰
در سال ۲۰۰۹ لیفان ایکس ۶۰ از موسسه چینی C-NCAP چهار ستاره ایمنی کسب کرده است. هرچند این امتیاز بالا به نظر میاید؛ اما باید بدانید که این موسسه معمولا امتیاز بالایی به خودرو پینی میدهد. در واقع این خودرو دارای تجهیزات ایمنی ویژه ایی نیست.
از مهمترین آپشنهای ایمنی این خودرو میتوان به حسگر پارک عقب و دو عدد کیسه هوا راننده و سرنشین، ترمزهای دیسکی، ترمز ضدقفل ABS، توزیع الکترونیکی نیرو ترمز EBD اشاره کرد.
معرفی کمپانی لیفان
شرکت لیفان از سال 2005 شروع به فعالیت در زمینه ساخت و عرضه خودروی سواری و ون نمود.
این شرکت همچنین به تولید و فروش موتور خودرو نیز می پردازد.
لیفان، یک شرکت خصوصی چینی است که در سال ۱۹۹۲ میلادی و توسط شخصی به نام ین مین شانگ ساخته شد.
با توجه به سرمایه گذاری انبوه در پروژه های اتومبیل، گروه لیفان به یکی از شرکت هایی تبدیل شده است که بزرگترین خط تولید و مجوز تولید مجموعه ای از محصولات از جمله خودروهای سواری، مینی کار، کامیون، وسایل نقلیه ویژه، اتوبوس و غیره را در اختیار دارد.
محصولات شرکت لیفان در 165 کشور دنیا در مناطقی از آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین عرضه می گردد.
شرکت کرمان خودرو در اواخر دهه هشتاد و با توجه به پایان همکاری با دوو کره، تصمیم به همکاری با لیفان گرفت و در قدم اول، لیفان 520 را به خط تولید خود آورد، این شرکت بعدها سواری های 620 و 820، همینطور هاچبک X50 و کراس اور X60 را نیز به بازار ایران آورد.