لیفان x50
لیفان x50 محصول کشور چین است که در سال 2014 تولید و توسط کرمان موتور به بازار ایران معرفی شد. از نظر طراحی خارجی و مشخصات فنی در حد قابل قبولی نسبت به سایر خودروها در این سطح قرار دارد. از لیفان x50 مربوط به سالهای 1394 تا 1396 در بازار موجود است.
بررسی مشخصات فنی لیفان x50
لیفان x50 با پیشرانه 4 سیلندر و حجم موتور 1.5 لیتر طراحی شده است. گیربکس آن دارای 5 دنده دستی و محور محرک آن، دیفرانسیل جلو است. حداکثر قدرت موتور آن، 102 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن نیز 133 نیوتنمتر در نظر گرفته شده است. برای رسیدن از شتاب 0 به 100 نیاز دارد تا 11 ثانیه زمان بگذرد. حداکثر سرعت این خودرو 160 کیلومتر بر ساعت تخمین زده میشود و برای هر 100 کیلومتر نیاز دارد که به صورت میانگین از 6.3 لیتر سوخت استفاده کند. این خودرو دارای طول 4100 میلیمتر، عرض 1722 میلیمتر و ارتفاع 1540 میلیمتر بوده و جزو خودروهای شاسیبلند کوچک محسوب میشود. وزن کلی آن 1150 کیلوگرم و گنجایش باک آن 42 لیتر است. فاصله بین محور لاستیکها نیز 2 متر و 550 سانتیمتر برآورد میشود.
سایر امکانات و تجهیزات لیفان x50
این خودرو دارای سنسور هشداردهنده عقب بوده و سیستم ترمز آن دارای توزیع نیرو ترمز، ترمز ضد قفل و ترمز کمکی است. برای سیستم روشنایی میتوان از آپشنهایی مانند دیلایت، هالوژنهای لامپهای جلو و تنظیم برقی ارتفاع نور نام برد. نیروی کمکی فرمان، برقی بوده و دارای دکمههای کنترلی و حساس به سرعت بالا است. برای سیستم صوتی از 4 اسپیکر استفاده شده است که قابلیت پشتیبانی از USB ،CD و AUX را دارد.
تعداد ایربگهای این خودرو، دو عدد است که در قسمت راننده و سرنشین جلو تعبیه شدهاند. صندلی راننده و سرنشین جلویی به صورت دستی تنظیم میشود و دارای ایزوفیکس صندلی است. این خودرو دارای سانروف بوده و آینههای جانبی به صورت برقی تنظیم میشوند.
طراحی داخلی و خارجی لیفان X50
در طراحی بیرونی این خودرو سعی شده است تا از مدلهای اروپایی الگوبرداری شود. چراغهای نسبتاً بزرگ و برگی شکل جلو خودرو به زیبایی آن افزوده است. در بین چراغها و جلو پنجرهای فضای بزرگی دیده میشود که در پایین آن لوگوی لیفان قرار گرفته است. لامپهای LED و دیفیوزر نقرهای رنگ و نوار باریکی که روی مه شکنها را گرفته، جذابیت این خودرو را چند برابر کرده است. در قسمت جانبی خودرو از یک خط حجمی بزرگ استفاده شده که از انتهای چراغ عقب شروع و در نزدیک گلگیر جلو محو میشود. در کل میتوان گفت استفاده درست و مناسب از خطوط و منحنیها باعث شده است تا چهره این خودرو بسیار مدرن و اسپرت به نظر برسد. در طراحی داخلی خودرو نیز میتوان به غربیلک فرمان اشاره کرد که بخش داخلی آن حجیمتر است. در قسمت پشت فرمان، پنل کیلومتر شمال با زمینه قرمز رنگ تعبیه شده است. این خودرو ظرفیت چهار سرنشین را داشته و تاشو بودن صندلیهای عقب این امکان را میدهد تا فضای بزرگتری در اختیار داشته باشید.
مقایسه لیفان x50 با امویام X22
از نظر طراحی داخلی میتوان گفت لیفان در سطح بالاتری قرار دارد و متریال استفاده شده نیز از کیفیت بهتری نسبت به امویام برخوردار است. ولی فضای داخلی امویام به خاطر ابعاد بزرگتر آن، بیشتر از لیفان است. از نظر مشخصات فنی باید گفت هر دو خودرو تشابه زیادی به هم دارند. البته وزن بالای امویام باعث شده تا شتاب و سرعت کمتری نسبت به لیفان داشته باشد.
کلام آخر
یکی از خودروهای جوان پسند و دارای طراحی داخلی و بیرونی در سطح بالا در بین خودروهای چینی، لیفان x50 است. این خودرو به صورت دندهای و اتوماتیک عرضه میشود و میتوان گفت یک خودرو کامپکت کوچک کراس اوور است.
معرفی کمپانی لیفان
شرکت لیفان از سال 2005 شروع به فعالیت در زمینه ساخت و عرضه خودروی سواری و ون نمود.
این شرکت همچنین به تولید و فروش موتور خودرو نیز می پردازد.
لیفان، یک شرکت خصوصی چینی است که در سال ۱۹۹۲ میلادی و توسط شخصی به نام ین مین شانگ ساخته شد.
با توجه به سرمایه گذاری انبوه در پروژه های اتومبیل، گروه لیفان به یکی از شرکت هایی تبدیل شده است که بزرگترین خط تولید و مجوز تولید مجموعه ای از محصولات از جمله خودروهای سواری، مینی کار، کامیون، وسایل نقلیه ویژه، اتوبوس و غیره را در اختیار دارد.
محصولات شرکت لیفان در 165 کشور دنیا در مناطقی از آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین عرضه می گردد.
شرکت کرمان خودرو در اواخر دهه هشتاد و با توجه به پایان همکاری با دوو کره، تصمیم به همکاری با لیفان گرفت و در قدم اول، لیفان 520 را به خط تولید خود آورد، این شرکت بعدها سواری های 620 و 820، همینطور هاچبک X50 و کراس اور X60 را نیز به بازار ایران آورد.