زانتیا
زانتیا یک از خودروهای معروف و مشهور در دهه هشتاد شمسی در ایران بود. این خودرو در فاصله 1380 تا 1389 توسط سایپا به تولید رسید و در کنار پژو پارس که هر دو از پیشرانه یکسانی بهره میبردند، برای خریداران لذت رانندگی را به وجود آورده بودند.
این خودرو در حال حاضر به تولید نمیرسد اما در بازار خودروهای کارکرده به فروش گذاشته میشود.
طراحی ظاهری زانتیا
این خودرو متعلق به دهه نود میلادی است و نباید از آن توقعی زیادی داشت. در نگاه اول ساده بودن طراحی این خودرو کاملاً قابل لمس است و هیچ المان اسپرتی در آن دیده نمیشود. این خودرو دارای کاپوتی کشیده و نوکتیز، ستونهای باریک و یک صندوقعقب جمعوجور است.
این خودرو به دلیل حالت تیز بودن طراحی، شبیه موشک شده است و این نشاندهنده شتاب بالای این خودرو است. برخی نیز این خودرو را به قایق تندرو تشابه کردهاند. این خودرو که طراحی آن از مد افتاده شده است سعی کرد تا با ارائه نسخه جدیدتر از خودش، باز در چشم خریداران جای بگیرد اما نتوانست آنطور که باید خودش را معرفی کند.
طراحی داخلی زانتیا
کابین این خودرو نیز بسیار ساده طراحی شده است و البته این محصول در زمان خودش کابینی لوکس داشته اما هر چه از زمان تولید این محصول گذشته است، به دلیل عدم تغییرات در تولید این کابین رفته رفته از مد افتاده شده است.
صندلیهای این خودرو بسیار راحت و نرم هستند و از کیفیت مطلوبی برخوردارند و فضای کابین نیز برای چهار سرنشین بسیار کافی به نظر میرسد.
امکانات و آپشنهای زانتیا
این خودرو دارای امکانات متفاوتی است ازجمله ایموبلایزر، مه شکن جلو، شش بلندگو، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و دستی، دسترسی به صندوقعقب از داخل، جابهجایی صندلی رانند و سرنشین جلو، قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو در جادههای هموار و ناهموار، تعویض ساده چرخها، شیشهبالابر برقی در جلو و عقب و ... .
مشخصات فنی زانتیا
موتور استفاده شده در این خودرو 2 لیتری. این پیشرانه میتواند قدرتی برابر با 135 اسب بخار آزاد کند و این قدرت از طریق گیربکس 5 سرعته دستی به چرخهای جلو انتقال پیدا میکند.
استفاده این خودرو در شهر شاید چندان مناسب به نظر نرسد! این خودرو مصرف سوخت به نسبت بالایی دارد و در هر صد کیلومتر 13 لیتر بنزین میسوزاند.
مزایا و معایب زانتیا
ازجمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به موتور پرقدرت، سواری نرم، قیمت مناسب، فضای کافی برای یک خانواده، شتاب بسیار خوب، کیفیت ساخت بالای آن اشاره کرد.
ازجمله معایبی که این خودرو دارد میتوان به ایمنی پایین، امکانات رفاهی کم، هزینه نگهداری بالا و ترمزهای نهچندان قدرتمند آن اشاره کرد.
سخن پایانی
زانتیا را دهه شصتیها بهخوبی میشناسند و از آنیک خودروی دوستداشتنی و مناسب یاد میکنند. شاید این خودرو از روزهای اوج خود فاصله گرفته باشد اما همچنان طرفداران خاص خودش را دارد. اگر شما نیز به این تیپ خودرو علاقهمند هستید میتوانید در کنار گزینههای خرید خود قرار دهید.
معرفی کمپانی سیتروئن
شرکت خودروسازی سیتروئن در سال ۱۹۱۹ توسط آندره سیتروئن تأسیس شد. سیتروئن در سال ۱۹۳۴ با آغاز ساخت سیتروئن تیپ ای نخستین تولید انبوه خودروهای چرخ محرک جلو در سطح جهانی را پایهگذاری کرد. این شرکت از سال ۱۹۷۶ بخشی از گروه صنعتی پژو سیتروئن شد.
چهارمین خودروساز بزرگ اروپا
هشت سال پس از تأسیس، سیتروئن به بزرگترین خودروساز اروپا و چهارمین خودروساز بزرگ جهان، تبدیل شد. در سال ۱۹۷۴، شرکت پژو ۳۸٫۲٪ درصد از سهام سیتروئن را خریداری کرد و خودروسازی پژو سیتروئن در ۱۹۷۶ با کمک و حمایت دولت فرانسه تشکیل گردید.
سیتروئن در ایران
احتمالا اولین کلمهای که بعد از سیتروئن در ذهن علاقمندان و طرفداران خودرو در ایران میآید، ژیان است. خودروی جمع و جوری که سالها در خیابانها و جادههای کشور دیده میشد و آنقدر در فرهنگ عامه نهادینه شد که به ضربالمثلها و زبان مردم کوچه و بازار هم راه یافت.
اما سیتروئن برای ایرانیها فقط به ژیان محدود نمیشود و سالیان سال است که با مدلهای مختلف، کم و بیش در بازار خودرو کشور حضور دارد. به طوری که شرکت سایپا در ابتدا برای مونتاژ سیتروئن ژیان تاسیس شد.
در کارمیزان توضیحات مربوط به شرکت خودروسازی سیتروئن با نشان تجاری Citroen و همچنین قیمت خودرو سیتروئن و قیمت ماشین Citroen کارکرده را مشاهده کنید