رنو تلیسمان
اسم این خودرو در واقع به معنی سحر و جادو خودرویی سدان است. این خودرو ثمره همکاریهای تنگاتنگ شرکت رنو و نیسان است. این ماشین به عنوان سدان خانوادگی زیبا از سال ۲۰۱۵ در خط تولید شرکت رنو فرانسه در حال تولید و عرضه است. نسخه اولیه این خودرو در سال ۲۰۰۱ به عنوان یک خودرو کانسپت به نام رنو در نمایشگاه خودرو فرانکفورت عرضه گردید. اما با گذر زمان نسخههای جدیدتر این خودرو شروع خودنمایی کردند. رنو (تلیسمان) در واقع یکی از نسخههای نهایی این خودرو است که روی یک پلتفرم مدرن با لوگو و حتی نام SM6 به بازار عرضه شد.
رنو تلیسمان در حال حاضر در کشورهای کره جنوبی و فرانسه تولید میشود. این خودرو زیبا در سال ۱۳۹۵ توسط گروه صنعتی نگین خودرو به بازار خودرو ایران عرضه شد. البته رنو تلیسمانهایی که در داخل کشور وجود دارند، همگی ساخت کره جنوبی هستند. نکته جالب در باره این خودرو در بازارهای خودرو کره جنوبی این است که این خودر در کره جنوبی با نام رنو سامسونگ شناخته میشود. ما در این مطلب سعی داریم تا به طور کامل رنو تلیسمان را بررسی کنیم.
طراحی بیرونی خودرو رنو تلیسمان
یکی از اصلیترین خصوصیات این ماشین را میتوان زیبایی در نظر گرفت. پرستیژ و ظاهر چشم نواز این خودرو باعث شده است تاحتی منتقدان نکتهسنج خودرو سوار معترف به ظاهر شیک و متفاوت آن باشند. طراحان این خودرو با طراحی مناسب فرم جلو پنجره و چراغها این خودرو توانستهاند تا شکلی ظاهر قاطع و هجومی را برای این سدان خانوادگی ارائه کنند.
استایل ویژه چراغهای امتداد یافته تا میانه سپر دیلایت نواری را میتوان امضای منحصر به فرد طراحان فرانسوی خوش ذوق این خودرو دانست. همانگی و زیبایی عناصری مانند هواکش سپر، شکل جلو پنجره و قابهای مهشکن نیز به عنوان تکمیل کننده ظاهر شیک و متفاوت رونو تلیسمان است.
طراحان این خودرو ب طراحی خطوط برجسته مختلف روی درب کاپوت و نمای جانبی این خودرو به خوبی توانستهاند تا فرمی جوان پسند و اسپرتتر در رنو تلیسمان ایجاد کنند. چراغهای کشیده تا قسمت میانه درب صندوق در قسمت عقب این خودرو نیز هماهنگی کاملی با دیگر اجزای ظاهری رنو تلیسمان دارد.
طراحی درونی رنو تلیسمان
طراحان این خودرو، استانداردهای خود زیباشناسی خود را در طراحی داخلی رنو تلیسمان نیز به رخ کشیده اند. البته باید عنوان کنیم که طراحی کنسول میانی و طرح دریچههای هواکش در دو طرفه نمایشگر مرکزی این خودرو را نمیتوان بر اساس استاندارد ظاهری بالای این خودرو، کاملا منسب بدانیم.
هرچند کیفیت ساخت متریال کابین این خودرو از استانداردهای فعلی محصولات کرهای نظیر کیا اپتیما است، اما توان کیفیت ساخت کابین رنو تلیسمان قابلیت به چالش کشیدن حریفان اروپایی معتبر نظیر محصولات بیام و و بنز را ندارد.
سازندگان این خودرو با طراحی فاصله بهینه محوری در این خودرو، فضایی جادارا را برای سرنشینان ایجاد کردهاند که آزادی مناسبی برای حرکت ناحیه سر و پاها و زانوها سرنشینان خود را در پی داشته است. همچنین صندوق عقب این خودرو فضایی در حدود ۶۰۸ لیتر را برای مالکین خودرو ارائه میکند.
ایمنی خودرو رنو تلیسمان
میتوان عنوان کرد که سازندگان این خودرو تمام سعی خودرو داشتهاند تا این خودرو کاملا برای سرنشینان خود، امن باشد. آپشنهای متنوعی نظیر سامانه خروج از خط، سامانه نظارت نقاط کور، تثبیت کننده سرعت یا کروز کنترل، سامانههای کنترل کشش و پایداری، کنترل ایستایی در سربالایی، پارک خودکار، سیستم تعلیق الکترونیک، کمربند ایمنی پیشکشنده و محدودکننده، شش عدد کیسه هوا راننده و سرنشین جلو پردهای و جانبی جلو، ، حسگر فشار باد تایر، رادارهای نقطه کور. سنسور تشخیص اشیا متحرک، توزیع نیروی ترمزEBD، ترمز ضد قفل ABS، ترمز پارک برقی، ترمزگیری اضطراری و تابلو خوان در این خودرو ایجاد شده است تا سرنشینان آن به طور مطلوبی از تمام خطرات محافظت شوند. همچنین شکل ارگونومیک این خودرو باعث امنیت سرنشینان در تصادفات خواهد بود.
امکانات رفاهی خودرو رنو تلیسمان
سازندگان این خودرو با ارائه آپشنهای متنوعی نظیر گرمکن صندلیها، سردکن صندلی جلو، ماساژور صندلی، روکش صندلی چرمی، ایزوفیکس صندلی، صندوق پران هوشمند، آینه عقب الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سقف پانوراما، سانروف، پرده عقب، حافظه آینه، حسگر پارک جلو و پشت، برف پاک کن خودکاردیلایت، چراغ اتوماتیک، نور بالا اتوماتیک، چراغهای مهشکن جلو و عقب، تنظیم ارتفاع نور خودکار، چراغ چرخشی، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت با روکش چرم، سیستم صوتی با ۱۳ اسپیکر بعلاوه سامانه تشخیص صدا، نمایشگر ۸.۷ اینچی، صندلی راننده هشت حالته برقی با تنظیم گودی کمر و حافظه، صندلی سرنشین جلو شش حالته برقی، رهیاب، دوربین عقب، هدآپ دیسپلی، حسگر نور و باران، قابلیت وصل شدن سامانه صوتی به بلوتوث، AUX، iPod و USB، موس وسط، تنظیم حالت رانندگی (شامل Comfort، Personal، Eco، Sport و Normal)، اتو هلد، نمایشگر ۷ اینچی صفحه کیلومتر، پشت سری فعال، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، تهویه مطبوع خودکار دوگانه، کول باکس؛ سعی داشتهاند تا به طور کامل رفاه و آسایش سرنشینان رنو تلیسمان را فراهم کنند.
مشخصات فنی خودرو رنو تلیسمان
موتور ۱٫۶ لیتری سینگل توربو با قدرت 260 اسب بخار این خودرو در مقایسه با سایر محصولات نیسان نیست. اما فیلترهای این خودرو در مقایسه با سایر خودرو بزرگتر در نظر گرفته شد، پس در نسخههای موجود در بازارهای داخلی کشور قدرت این موتور حدود ۱۹۰ اسب بخار کاهش یافته است. شتاب صفر تا صد این خودرو در حدود ۷.۶ ثانیه است و مصرف سوخت آن نیز به میزان قابل توجهی کمتر از سایر خودروها موجود در بازارهای داخل کشور است. سرعت آن نیز میتواند تا حداکثر ۲۲۵ کیلومتر در ساعت افزایش یابد. گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه این خودرو باعث میشود تا رانندگان به راحتی و سریع در سرعتهای بالای تعویض دنده انجام دهند. گیربکس هفت دنده این خودرو به طور هماهنگی نیروی ایجاد شده توسط موتور را به محور جلوی رنو تلیسمان انتقال میدهد. اما در حرک در جادهای سربالایی ممکن است خودرو با کمی کث شروع به حرکت کند.
نکات منفی خودرو رنو تلیسمان برای خریداران ایرانی
اصلیترین نکته منفی خرید این خودرو برای رانندگان داخل کشور را میتوان، تاثیر کیفیت پایین سوخت مورد استفاده در کشور بر روی موتور آن دانست. این خودرو به طور ویژه با توجه به استانداردهای بالای زندگی در کشورهای اروپایی طراحی شده است.
معرفی کمپانی رنو
برند رنو (Renault)، یکی از موفقترین و محبوبترین برندهای خودروسازی در سراسر جهان است. این کمپانی فرانسوی چند ملیتی، در حال حاضر در زمینه تولید انواع خودروهای سواری و ونها فعالیت دارد. پیشتر نیز به ساخت کامیون، تراکتور، تانک، اتوبوس، هواپیما و موتور هواپیما مشغول بود.
در طول زمان، رنو موفقیتها و افتخارات زیادی کسب کرده است. به طور مثال، در سال 2016 بر اساس رشد نرخ تولید خودرو، شرکت رنو به عنوان بزرگترین خودروساز جهان انتخاب شد. درست یک سال بعد یعنی در سال 2017، همکاری رنو-نیسان-میتسوبیشی (Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance) توانست این محصولات مشترک این قرارداد را به پرفروشترین وسایل نقیله سبک در دنیا تبدیل کند، و این یعنی قرار گرفتن فولکس واگن (Volkswagen) در جایگاه دوم!
کمپانی رنو هماکنون در رتبه نهم از بزرگترین شرکتهای خودروسازی جهان قرار دارد.
شرکت رنو مالک اکثریت سهام شرکت رومانیایی داچیا، شرکت ترکیهای اویاک-رنو، شرکت کرهای رنو سامسونگ موتورز و شرکت ایرانی رنو پارس میباشد.این شرکت همچنین ۴۳٪ از سهام شرکت ژاپنی نیسان و ۲۵٪ درصد از شرکت روسی آوتوواز را نیز در اختیار دارد.