داستر
رنو داستر (Renault Duster) یکی از خودروهای شاسی بلند شرکت رنو فرانسه است و در دسته ماشین های شاسی بلند کامپکت قرار می گیرد. این خودرو با نمایندگی نگین خودرو در دو تیپ SE و PE و به شکل تک و دو دیفرانسیل به فروش می رسد. در ادامه ما را با نقد و بررسی تخصصی این خودرو همراهی کنید.
طراحی ظاهری رنو داستر
طراحی ظاهری رنو داستر به طور تمام عیار نشانه بد سلیقگی طراحان آن و شاید هم نشانه زرنگی آنها برای کاهش قیمت و رقابت کردن و فروش آن در بین محصولات پایین رده و افزایش فروش سایر خودروهای این شرکت باشد. در هر صورت در طراحی ظاهری رنو داستر هیچ گونه ظرافت و ریزه کاری دیده نمی شود. تمامی بدنه صاف و یکدست و بدون حجیم شدگی هستند، شیشه ها صاف و فاقد هر گونه قوس برای زیباسازی، نبود چراغ روی درب پنجم و سایر موارد همگی توی ذوق می زند به نحوی که انگار مهندسان رنو مجبور به ساخت چنین خودرویی بوده اند، با این حال جایگاه این خودروها را در بازار داخلی کشور ما تغییر نمی دهد!
تنها نکته مثبتی که می توانیم در رابطه با طراحی ظاهری این خودرو بگوییم، ظاهر خشن، نحوه قرارگیری کاملا متفاوت و مدرن چراغ های جلو و عقب و سپرهای دو رنگ می باشد. ابعاد رنو داستر به صورت 4315 میلیمتر، عرض 2000 میلیمتر و ارتفاع 1634 میلیمتر بوده و فاصله بین دو محور نیز 2672 میلیمتر می باشد که فضای کافی به اندازه 4 تا 5 نفر را فراهم کرده است. رینگ ها در مدل SE و PE از نوع R16 هستند ولی در نوع SE اسپرت با رنگ کرومی و در مدل PE یا پایه، رینگ ها اسپرت ساده هستند. حجم باک خودرو هم 50 لیتر می باشد.
طراحی داخلی رنو داستر
متأسفانه باید بگوییم که ظاهر طراحی داخلی رنو داستر هم چنگی به دل نمی زند و برای شما هیچ سورپرایز و مورد خوشحال کننده ای نگذاشته است. کابین این خودرو بسیار شبیه به تندر 90 است و در تمامی قسمت ها از پلاستیک زمخت و بی کیفیت استفاده شده تا طراحی نامطلوب آن را کامل کنند.
با این حال اصول طراحی ارگونومیکی خودرو تا حدی رعایت شده و همین ظاهر نازیبا حس خودروهای آفرودی را به شما القا خواهد کرد با این تفاوت که خودروهای آفرودی از متریال با کیفیت و نه پلاستیک برای طراحی داخلی استفاده می کنند.
نقطه تک دیفرانسیل رنو داستر طراحی داخلی خاصی ندارد و در همان نگاه اول همه چیز توی ذوق خواهد زد با این حال نسخه دو دیفرانسیل (4WD) آن تا حدی حرف هایی برای گفتن دارد. طرح داشبورد، رودری، فرمان و صفحه کیلومترشمار با تغییراتی همراه هستند و دسترسی به دکمه ها بهتر شده است. فرمان خودرو با یکسری دکمه ها کاربردی تر شده اما همچنان سادگی زیاد خود را حفظ کرده است.
کامپیوتر سفر این خودرو اطلاعات نسبتا کاملی را در اختیار راننده می گذارد که می توان از طریق دکمه روی برف پاک کن، آن را تنظیم کرد. حجم صندوق عقب خودرو نیز 475 لیتر است که با خواباندن صندلی های عقب تا 1600 لیتر فضا فراهم خواهد شد.
مشخصات فنی خودرو رنو داستر
همانطور که در ابتدای صحبت ها هم گفتیم، رنو داستر در دو آرایش تک و دو دیفرانسیل که هر کدام مدل های PE و SE دارند تولید شده اند. در تمامی مدل ها پیشرانه 2 لیتری با آرایش 4 سیلندر خطی و 16 سوپاپ قرار داده شده که نیروی خود را به یک جعبه دنده 4 سرعته خودکار منتقل می کنند. در تمامی مدل ها قدرت موتور 135 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه و گشتاور آن 195 نیوتن در 3750 دور در دقیقه می باشد.
رنو داستر تک دیفرانسیل با شتاب صفر تا صد 10.4 ثانیه و وزن 1260 کیلوگرمی آمار قابل قبولی دارد. شتاب صفر تا صد برای خودرو دو دیفرانسیل 11.4 ثانیه است و وزن آن 1359 کیلوگرم می باشد که با توجه به وزن بالاتر قابل قبول است. مصرف سوخت ترکیبی نسخه تک دیفرانسیل 8.9 لیتر در هر 100 کیلومتر و برای نسخه دو دیفرانسیل هم به 8.3 لیتر می رسد.
امکانات رفاهی رنو داستر تک و دو دیفرانسیل
بعد از کش و قوس های فراوان و ناامیدی هایی که با طراحی ظاهری و داخلی و مشخصات فنی که مقداری امیدوار کننده نشان دادند، به امکانات رفاهی می رسیم تا ببینیم محصول همکاری رنو فرانسوی و داچیای رومانیایی چه بوده است.
از لحاظ امکانات رفاهی فرق چندانی بین مدل های تک و دو دیفرانسیل یا نسخه پایه و اسپرت وجود ندارد. از جمله امکانات رفاهی که برای رنو داستر در نظر گرفته شده می توان به سیستم صوتی همراه با نمایشگر 7 اینچی اشاره کرد هر چند کیفیت صفحه نمایشگر چندان انتظارات را برآورده نمی کند. امکان اتصال کابل USB، AUX و اتصال بلوتوث، تنظیم ارتفاع صندلی راننده در 6 جهت و امکان تا کردن صندلی های عقب، آینه بغل راهنمادار و شیشه های جانبی برقی اشاره کرد.
امکانات ایمنی رنو داستر
از جمله امکاناتی که برای افزایش ایمنی و ضریب اطمینان بالای رانندگی در نظر گرفته شده می توان به دو عدد کیسه هوا، ترمزهای ضد قفل ABS و کمکی EBD، ترمزهای جلو از نوع دیسکی تهویه شونده و ترمزهای عقب از نوع دیسکی ساده اشاره کرد.
البته سیستم ایموبلایزر ضد سرقت، قفل مرکزی، سنسورهای دنده عقب و دوربین دنده عقب و چراغ های مه شکن اشاره کرد. این خودرو با استاندارد آلایندگی یورو 5 سازگار است در تست های ایمنی موسسه Euro-NCAP نیز موفق به دریافت 3 ستاره از 5 ستاره ایمنی شده است.
معرفی کمپانی رنو
برند رنو (Renault)، یکی از موفقترین و محبوبترین برندهای خودروسازی در سراسر جهان است. این کمپانی فرانسوی چند ملیتی، در حال حاضر در زمینه تولید انواع خودروهای سواری و ونها فعالیت دارد. پیشتر نیز به ساخت کامیون، تراکتور، تانک، اتوبوس، هواپیما و موتور هواپیما مشغول بود.
در طول زمان، رنو موفقیتها و افتخارات زیادی کسب کرده است. به طور مثال، در سال 2016 بر اساس رشد نرخ تولید خودرو، شرکت رنو به عنوان بزرگترین خودروساز جهان انتخاب شد. درست یک سال بعد یعنی در سال 2017، همکاری رنو-نیسان-میتسوبیشی (Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance) توانست این محصولات مشترک این قرارداد را به پرفروشترین وسایل نقیله سبک در دنیا تبدیل کند، و این یعنی قرار گرفتن فولکس واگن (Volkswagen) در جایگاه دوم!
کمپانی رنو هماکنون در رتبه نهم از بزرگترین شرکتهای خودروسازی جهان قرار دارد.
شرکت رنو مالک اکثریت سهام شرکت رومانیایی داچیا، شرکت ترکیهای اویاک-رنو، شرکت کرهای رنو سامسونگ موتورز و شرکت ایرانی رنو پارس میباشد.این شرکت همچنین ۴۳٪ از سهام شرکت ژاپنی نیسان و ۲۵٪ درصد از شرکت روسی آوتوواز را نیز در اختیار دارد.