دانگ فنگ S30
در سال 97 ایران خودرو خودروی دانگ فنگ S30 را وارد خط تولید خود نمود. این خودرو محصول از برند دانگ فنگ فنگشن است که زیر مجموعه دانگ فنگ است. این برند علاوه بر چین و ایران در آمریکای جنوبی نیز فعالیت دارد. این خودرو اولین بار در سال 2010 متولد شد اما اولین تغییر چهره خود را در سال 2013 تجربه کرد و علاوه بر تغییر در جلوپنجره، چراغها و سپرها، موتور آن تنیز تغییر کرد و برخلاف همه تغییرات موتور آن ضعیف شد. پیشرانه استاندارد این خودرو 1.6 لیتری بود اما با تغییری که در این سال انجام شد این پیشرانه با حجم 1.5 لیتر عرضه شد. جالب است بدانید که موتور این خودرو از انواع TU5 است (همان مدلی که ایران خودرو به آن علاقه زیادی دارد).
مشخصات فنی دانگ فنگ S30
موتور این خودرو 4 سیلندره TU5 است و قادر است 105 اسب بخار نیرو تولید کند. دنده اتوماتیک یکی از مزایای خودرو است. شتاب صفر تا 100 دانگ فنگ S30 حدود 12.5 ثانیه زمان نیاز دارد که مقدار زیادی به شمار میآید. این خودرو در هر 100 کیلومتر به صورت میانگین 7 لیتر سوخت نیاز دارد. بیشترین سرعت خودرو در 180 کیلومتر بر ساعت محدود میشود. این سدان از ترمز ABS و EBD برخوردار است.
سایر تجهیزات و امکانات دانگ فنگ S30
دانگ فنگ S30 خودروی چندان مجهزی نیست. تنها سنسور نصب شده در آن سنسور عقب است. سیستم صوتی آن دارای 6 اسپیکر است که قابلیت اتصال با بلوتوث، استفاده از CD و DVD، USB، SD Card و MP3/MP4 را دارد. تنها دو ایربگ برای این خودرو طراحی شده است. صندلی راننده در 4 حالت به صورت دستی تنظیم میشود. آینههای جانبی قابلیت تاشدن و تنظیم به صورت برقی را دارد.
طراحی داخلی و خارجی دانگ فنگ S30
دانگ فنگ S30 از نظر ظاهری بسیار شبیه به کراس H30 است. بیشترین شباهت این دو در نمای جلو خودرو است و تنها تفاوت این دو در قسمت عقب خودرو هاچ بک نبود آن است. قسمت عقبی این خودرو به هیچ عنوان متناسب طراحی نشده و صندوق عقب، سپر و چراغها با هم تناسب ندارند. بد نیست بدانید که طراحی داخلی خودرو نیز دقیقاً مانند کراس H30 انجام شده است. مواد اولیه به کار رفته در ساخت بخش داخلی خودرو کیفیت خوبی ندارد و از پلاستیک ساخته شدهاند. هر چند این خودرو دارای سانروف است اما از نظر زیبایی نمیتوان آن را با دیگر خودروها مقایسه نمود.
مقایسه دانگ فنگ S30 با بسترن B30
برخلاف دانگ فنگ S30، طراحی خارجی و داخلی بسترن B30 چندان نامتناسب نیست و کیفیت قابل قبولی دارد. کابین خودرو بسترن B30 نیز چندان پیشرفته نیست اما باید گفت سازنده آن بهتر از سازنده دانگ فنگ S30 عمل کرده است. از نظر امکانات رفاهی خودرو بسترن B30 با تجهیز به کروز کنترل و آینه وسط الکتروکرومیک بهتر عمل کرده است. لازم به ذکر است تنها تفاوت این دو در این چند آپشن خلاصه میشود. پیشرانه بسترن B30 با 107 اسب بخار قدرت فرق چندانی با دانگ فنگ S30 با 105 اسب بخار ندارد. اما جعبه دنده آن 6 سرعته اتوماتیک است و بهتر S30 میباشد. با مقایسه اجمالی میتوان گفت که بسترن B30 گزینه بهتری است و ارزش خرید بیشتری دارد.
کلام آخر
دانگ فنگ S30 از محصولات ایران خودرو است و از این رو خدمات گارانتی خوبی دارد. اما امکانات و مشخصات فنی آن چنگی به دل نمیزند و نسبتاً قیمت بالایی دارد.
معرفی کمپانی دانگ فنگ
دانگ فنگ یک خودروساز چینی نسبتا جوان است. از آنجایی که برخی از مدلهای این برند در ایران حضور دارند، این شرکت نقش مهمی در بازار کشورمان ایفا میکند. تاریخ 52 ساله این برند از آنچه فکر میکنید درخشانتر است.
کمتر کسی پیدا میشود که با نام مهم و مشهور دانگ فنگ در این صنعت آشنا نباشد، خصوصا حالا که خودروسازان این کشور، بازار ایران و البته دنیا را قبضه کرده اند. این کمپانی در کنار برندهای مطرح دیگری مانند Changan Automobile، FAW Group و SAIC Motor بزرگترین و مهمترین کمپانیهای خودروسازی کشورشان، یعنی چین را تشکیل میدهند.
دانگفنگ پس از آغاز تحریمهای بینالمللی علیه ایران و قطع رابطه شرکتهای بزرگ خودروسازی بهعنوان شریک تجاری سایپا دیزل در فروش کامیونها وارد بازار ایران شد. کامیونهای T300 و T375 نخستین کامیونهای دانگفنگ در ایران بودند که سپس با نامهای البرز و کاوه در ایران مونتاژ شدند.
در فروردینماه سال ۹۵ دانگفنگ H30 بهعنوان محصول جدید ایران خودرو معرفی شد؛ و پس از آن طی شرایطی به ایرانیان فروخته شد.