پراید 141
برای اولین بار خودرو پراید در سال 1372 در ایران به کار گرفته شد و همه مدلهای آن از نوع کاربراتوری بودند. این خودرو به دلیل قیمت پایین و مصرف سوخت مناسب توانست در نزد مردم جا پیدا کند و تبدیل به یکی از گزینههای خرید مردم شود.
سایپا پراید 141 را از سال 1382 وارد بازار ایران کرد. بیشترین تغییری که این خودرو نسبت به پرایدهای قبلی داشته است، بخش انتهایی خودرو، جایی که صندوقعقب قرارگرفته است.
طراحی ظاهری پراید 141
از ویژگیهای مثبتی که این خودرو دارد، صندوق جادارتر و بزرگتر از صبا میباشد. تمام تمرکز پراید 141 بر روی قسمت پشتی خودرو بوده است و اکثر تغییرات در آنجا اتفاق افتاده است.
یکی از امتیازات منفی این خودرو این است که بهخوبی عایقبندی نشده است و آب بهراحتی وارد صندوقعقب میشود. تغییرات در چراغ عقب، طراحی کاپوت، همرنگ شدن سپر با بدنه، طراحی جدید جلوپنجره و ... ازجمله تغییراتی بوده که این خودرو داشته است.
طراحی داخلی پراید 141
سایپا 141 برای اولین بار تغییراتی را در داشبورد و کنسول میانی انجام داد. این خودرو از سایپا 131 و 132، قدمت بیشتری دارد.
متریال استفاده شده در این خودرو نسبتاً ضعیف است و همین موضوع باعث شده تا از زیبایی کابین آن کاسته شود.
امکانات و آپشنهای پراید 141
این خودرو مانند سایر پرایدها چندان آپشن خاصی ندارد اما میتوانیم به اندک آپشنهای این خودرو اشاره کنیم مانند: داشبورد، کمربند ایمنی، کولر، بخاری، شیشهبالابر، آینههای کنار خودرو باقابلیت تنظیم دستی، ساعت و ... .
مشخصات فنی پراید 141
موتور استفاده شده در پراید 141 دارای 4 سیلندر و با حجم 1.3 لیتری است که این موتور میتواند قدرتی برابر با 63 اسب بخار را آزاد نماید. حداکثر سرعتی که برای این خودرو (پراید 141) در نظر گرفتهشده است 170 کیلومتر در ساعت است و سوخت ترکیبی آن نیز در هر صد کیلومتر برابر با 7 لیتر است.
این خودرو دارای گیربکس دستی 5 سرعته است و صفر تا صد آن در حدود 15 ثانیه اتفاق میافتد.
مزایا پراید 141
ازجمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به مصرف سوخت مناسب، بازار خوب، استهلاک پایین، مناسب شهر و قطعات در دسترس اشاره کرد.
ازجمله معایبی که این خودرو دارد میتوان به از رده خارج بودن خودرو، امنیت ضعیف، عایقبندی ضعیف، پیشرانه کم بازده و قدیمی، فضای کم کابین، سیستم تعلیق ضعیف و کیفیت ساخت پایین آن اشاره کرد.
سخن پایانی
این خودرو مانند دیگر مدلهای پراید، از متریال یکسانی برای ساختش استفاده شده است. اگر شما علاقهمند به خرید یک خودرو با فضای باز بیشتر در صندوقعقب هستید، میتوانید روی خرید این خودرو فکر کنید.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.