پراید هاچبک(نسیم)
اولین مدل هاچ بک در خانواده پراید، نسیم است. تولید این خودرو تا اواخر دهه 80 ادامه داشت و بعدازآن خودرو بهینهشده و بهتر، به نام 111 به بازار عرضه شد. پراید هاچ بک نسیم همچنان در بازار دستدوم به فروش میرسد.
طراحی ظاهری پراید هاچ بک نسیم
این خودرو بسیار جمعوجور کوچ است همین باعث شده تا در کمترین فضاها جای پارک خود را پیدا کنید و در ترافیک نیز بتوانید و از کوچکترین مسیرها نیز عبور کنید. این خودرو فرمان هیدرولیک ندارد اما قادر هستید تا بر روی آن کنترل داشته باشید.
این خودرو مقاومت خوبی در برابر باد دارد و در طراحی به خاصیت آیرودینامیکی آن توجه زیادی شده است. البته این موضوع به دلیل ابعاد کوچکی است که آن دارد.
طراحی داخلی پراید هاچ بک نسیم
کاملاً مشخص است که این خودرو ازلحاظ فضای داخلی ضعف دارد و کابین کوچکی را در اختیار خریدار قرار میدهد اما باید بدانید که صندلیهای این خودرو کوچک طراحیشده تا فضای موردنیاز برای نشستن را به افراد بدهد.
کوچک طراحی شدن صندلیها ممکن است برخی را اذیت کند بهخصوص اگر قرار باشد مسیر طولانی را با این خودرو طی نمایید؛ اما اگر در شهر از این خودرو استفاده میکنید و خیال سفر با آن را ندارید، این خودرو کارایی مناسبی دارد.
این خودرو علاوه بر هزینه رسیدگی و نگهداری پایین، مصرف سوخت کمی نیز دارد که همین موضوع کمک کرده تا این خودرو یک خودروی شهری مناسب باشد.
امکانات و آپشنهای پراید هاچ بک نسیم
این خودرو چندان آپشن خاصی ندارد، شیشهبالابر، فرمان، ضبطصوت، برفپاککن و ... ازجمله امکانات این خودرو است.
اما مهمتر از امکانات این است که لوازمیدکی این خودرو بهراحتی گیر میاید و صاحبان این خودرو برای تعمیر مشکلی ندارند.
مشخصات فنی پراید هاچ بک نسیم
موتور استفاده شده در پراید هاچ بک نسیم 4 سیلندر 1323 سیسی است که میتواند قدرتی برابر با 63 اسب بخار آزاد نماید. نهایت سرعتی که میتوانید با این خودرو بروید 170 کیلومتر بر ساعت است.
این خودرو بسیار سبک است و شتاب صفر تا صد آن نیز در 14.5 ثانیه اتفاق میافتد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در هر صد کیلومتر هفت لیتر است.
مزایا پراید هاچ بک نسیم
ازجمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به مصرف سوخت مناسب، قیمت مناسب، هاچبک بودن، خدمات پس از فروش مناسب، خاصیت آیرودینامیکی و هزینه پایین نگهداری اشاره کرد.
ازجمله معایبی که این خودرو دارد میتوان به کیفیت متریال ضعیف، سبک بودن و امنیت پایین آن اشاره کرد.
سخن پایانی
این خودرو در حال حاضر تولید نمیشود اما در بازار دستدوم به فروش میرسد. اگر قصد دارید همچین خودرویی را خریداری کنید، قبل از خرید حتماً با یک کارشناس صحبت کنید و از سلامت خودرو مطمئن شوید.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.