اسپورتج
کیا اسپورتج در 4 نسل مختلف تولید شده که نسل چهارم آن با کد QL از سال 97 وارد بازار داخلی ایران شد. این خودرو کره ای در کلاس SUV کوچک یا کامپکت به عنوان خودرو شاسی بلند کراس اور عرضه شده و نسبت به نسل قبلی با کد SL تغییرات قابل توجهی را در آن شاهد هستیم. عملکرد کلی این خودرو نسبت به خودروهای چینی هم رده خود به راحتی یک سر و گردن بالاتر است. الوچک در این مطلب به بررسی تخصصی و کامل این خودرو پرداخته است.
طراحی ظاهری خودرو کیا اسپورتیج
ظاهر کیا اسپورتیج شبیه به ماشینی اخم کرده و جدی است که رانندگی با آن حس غرور به همراه دارد. خطوط منحنی که روی بدنه این خودرو کار شده به همراه اگزوز دوتایی یا دوبل، سقف پانورامیک و رینگ اسپورت 19 اینچ در اولین نگاه جلب توجه می کنند.
جلو پنجره ها در این نسل کیا اسپورتیج بزرگتر شده اند و فرم جدیدی را در چراغ های عقب و جلو شاهد هستیم. فاصله بین محورها و طول خودرو نیز بیشتر شده است. طول خودرو 4480 میلیمتر، عرض آن 1855 میلیمتر و ارتفاع آن 1655 میلیمتر است. فاصله بین دو محور خودرو نیز 2670 میلیمتر است و باعث شده تا 5 سرنشین فضای کافی داشته باشند.
کیا اسپورتیج در قسمت عقب خودرو کاهش شیب سقف را داشته که به همراه فضای عقبی کافی، فضای کافی برای افزایش حمل بار را فراهم ساخته است. حجم باک خودرو نیز 62 لیتر است. در زیبایی طراحی این خودرو همین بس که در سال 2016 جایزه Red Dot را دریافت کرده است.
طراحی داخلی خودرو کیا اسپورتیج
طراحی داخلی کیا اسپورتیج را نمی توان مثل طراحی ظاهری آن نمره بالایی داد اما برای این خودرو در سطح خوب و رضایت بخشی است. کیفیت ساخت آن بخاطر بکارگیری متریال با کیفیت نمره بسیار خوبی گرفته است. تجهیزات داخلی در موقعیت خوبی برای دسترسی راننده هستند. کلیدهای کنترلی متنوع تقریبا دسترسی همه چیز را فراهم کرده اند ضمن اینکه برای رانندگی نیز کلیدهای کنترلی مجزا بر روی فرمان موجود است.
صفحه نمایش با کیفیت، دریچه های هوای زیبا و قدرتمند، امکان جمع شدن کامل صندلی های عقب برای راحتی سرنشینان و یا جابجایی آنها برای حمل بار بیشتر (503 لیتر) از جمله ویژگی های طراحی داخلی کیا اسپورتیج است. سیستم صوتی حرفه ای که شرکت آمریکایی JBL سازنده آن بوده با تکنولوژی Clari-Fi در خدمت شماست.
مشخصات فنی کیا اسپورتیج
پیشرانه یا موتور استفاده شده در کیا اسپورتیج در 2 مدل 4 سیلندر 2.4 لیتری تنفس طبیعی با بهره گیری از فناوری GDI و 2 لیتری توربو است که در ایران همان مدل 2.4 لیتری موجود است. این موتور دارای 16 سوپاپ است. حداکثر قدرت موتور 181 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و ماکزیمم گشتاور نیرو نیز 237 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه است. گیربکس 6 دنده حالت اتوماتیک نیز رانندگی لذت بخشی را رقم خواهد زد.
مصرف سوخت درون شهری 11.8 لیتر در هر 100 کیلومتر و برون شهری 6.7 لیتر در هر 100 کیلومتر و مصرف سوخت ترکیبی نیز 8.5 لیتر در هر 100 کیلومتر می باشد. شتاب صفر تا صد خودرو نیز با توجه به مشخصات موتور و همچنین وزن 1587 کیلوگرمی 9.8 ثانیه است که رقمی قابل توجه می باشد. حداکثر سرعت خودرو نیز 217 کیلومتر بر ساعت می باشد. سیستم تعلیق جلو نیز مدل مک فرسون و سیستم تعلیق عقب هم از نوع چند اتصالی است. کیا اسپورتیج موفق به کسب استاندارد آلایندگی یورو 6 بوده که فوق العاده است.
امکانات رفاهی کیا اسپورتیج
به رسم همیشه بعد از مشخصات فنی به بررسی دقیق امکانات رفاهی می پردازیم تا ببینیم این شرکت کره ای برای کیا اسپورتیج چه چیزهایی در نظر گرفته است. امکاناتی که برای این خودرو در نظر گرفته شده سفرهای طولانی راحتی را برای شما به ارمغان می آورند. به عنوان مثال تنظیم 10 حالته برقی به همراه قابلیت سردکن و گرم کن صندلی راننده، سیستم صوتی بسیار با کیفیت شرکت JBL با 8 اسپیکر و آمپلی فایر، کروز کنترل هوشمند، سیستم کمک پارک PAS، قابلیت تنظیم حرکت در سربالایی (HAC) و سرازیری (DBC)، حالت درایو 3 حالته، سنسور تشخیص نور و باران، تنها بخشی از این موارد هستند.
چراغ های دی لایت و اتولایت خودکار، چراغ های مه شکن در عقب و جلو (از نوع 4 تایی و مدل LED)، چراغ شور، چراغ خوشآمد گویی، امکان تشخیص صدا و نصب هندزفری، صفحه نمایش 5 اینچ فول تاچ را هم باید به لیست بلند بالای امکانات رفاهی کیا اسپورتیج اضافه کنید.
آینه های خودرو نیز کاملا برقی و مجهز به گرم کن و قابلیت تاشوندگی هستند. آینه های عقب کیا اسپورتیج الکتروکرومیک می باشند. صندلی سرنشین جلو 8 حالته برقی و صندلی های ردیف عقب 2 حالته دستی هستند. سانروف پانوراما از دیگر امکانات این لیست طولانی هستند.
امکانات ایمنی کیا اسپورتیج
امکانات ایمنی کیا اسپورتیج نیز آن را به رقیبی سخت برای ماشین های هم رده خود تبدیل کرده است. سیستم ایربگ برای سرنشینان جلو و عقب و همچنین به شکل کرکره ای در کل ماشین، سیستم مدیریت پایداری یا VSM برای جلوگیری از چپ شدن یا لغزش خودرو موقع چرخش در سر پیچ ها، سیستم هشدار نقاط کور BSD، سنسور موانع RCTA و سنسور فشار باد لاستیک TPMS، ترمز ضد قفل ABS و توزیع الکتریکی نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی BA، ترمز پارک برقی EPB و کنترل ترمزها در پیچ ATCC، کنترل کشش TSC، کمربندهای ایمنی پیش کشنده قدرتمند، اتو هلد Auto Hold، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر و غیره باعث شده تا از داشتن چنین خودرویی افتخار کنید.
در انتها بد نیست بدانید که کیا اسپورتیج موفق به کسب 5 ستاره ایمنی کامل از مؤسسه NHTSA، ستاره ایمنی کامل مؤسسه EURO NCAP و نمره کامل Top Safety Pick به همراه نمره عالی در سازمان IIHS آمریکا شده است.
معرفی کمپانی کیا
کیا موتورز شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای، محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا موتورز هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز میپردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد میشوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.