تیبا
در سال 1387 برای اولین بار سایپا یک خودرو رونمایی کرد و نام آن را مینیاتور گذاشت. در ابتدا سایپا تلاش کرد که این محصول را به عنوان یک محصول کاملا ایرانی و جدید به بازار ارائه دهد اما بعد از مدتی نام آن به تیبا تغییر پیدا کرد و متوجه شدیم تفاوت زیادی با پراید ندارد و کمی مدرن تر شده است.
طراحی ظاهری تیبا
این خودرو از لحاظ ابعاد با پراید تفاوت زیادی ندارد. ادعایی که سایپا در خصوص این خودرو کرده است این است که این خودرو کاملا ایرانی و با طراحی زیبا ارائه شده است اما با کمی نگاه کردن به آن کاملا متوجه ناهماهنگ بودن چهره این خودرو میشویم.
به خصوص در قسمت جلویی خودرو که خطوط منحنی روی درب موتور و گلگیر، بسیار زشت طراحی شده و کاملا دل را میزند. این عدم زیبایی به حدی است که حتی ممکن است افراد را از خرید آن پشیمان کند و به سراغ همان پراید بروند.
تنها بخش قابل توجهی که میتوانیم در طراحی از آن دفاع کنیم، بخش پشتی تیبا است که مشخص است بر روی آن بیشتر وقت گذاشته شده است.
طراحی داخلی تیبا
در طراحی داخلی این خودرو نیز همچنان هیچ جذابیت خاصی را مشاهده نمیکنیم و شاهد همان طراحی سبک قدیمی و ناموزون هستیم. اگر خلاصه بخواهیم طراحی داخلی آن را توصیف کنیم میتوانیم بگوییم که این طراحی شبیه به پراید و ریو است و متریالی که برای ساخت آن نیز استفاده شده است از بدتر جنس میباشد.
با اینکه این خودرو از سمت سایپا به عنوان یک خودرو مدل بالاتر از پراید توصیف شده است و توقع میرفت تا نسبت به پراید باکیفیت بالاتری ارائه شود اما کاملا عکس این موضوع را مشاهده میکنیم و کابین خودرو بسیار بی کیفیت و با طراحی قدیمی ساخته شده است.
امکانات و آپشنهای تیبا
امکاناتی که این خودرو دارد، چندان امکانات خاصی نیست اما از امکاناتی که این خودرو دارد میتوانیم به: مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، شیشههای برقی سکت جلو، پخش کننده سی دی و صوت، چراغ جلو لا تنظیم زاویه نور و .... اشاره کنیم.
مشخصات فنی تیبا
پیشرانه این خودرو توسط fev آلمان بوده است که نهایتا میتواند تا 87 اسب بخار قدرت ارائه دهد که این قدرت با گیربکسی 5 سرعته به چرخها انتقال پیدا میکند. زمان رسیدن صفر تا صد این خودرو مشخص نیست اما طبق آزمایشات تا 13 ثانیه طول میکشد.
میزان مصرف سوخت اعلام شده این خودرو نیز در هر صد کیلومتر معادل با 7.1 لیتر میباشد.
مزایا و معایب تیبا
از جمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به مصرف سوخت پایین و قیمت پایینتر نسبت به بقیه خودروها اشاره کرد.
از معایب این خودرو نیز میتوان به کیفیت متریال نامناسب، امنیت پایین، عدم هماهنگی در طراحی داخل خودرو، عدم جذابیت در طراحی خارجی و ... اشاره کرد.
سخن پایانی
در مجموع باید به شما بگوییم که اگر به دنبال خودرویی به نسبت ارزان و با استفاده داخل شهر هستید میتوانید یکی از گزینههای خود را تیبا قرار دهید. اما همانطور که در بالا گفته شد این خودرو نیز دارای عیبهایی است که باید نسبت به آنها اطلاعات داشته باشید.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.