سانگ یانگ تیوولی
تیوولی به عنوان یکی از پرفروش ترین محصولات شرکت سانگ یانگ کره جنوبی در سال 2015 رونمایی شد. نسل اول تیوولی در سال 1394 توسط رامک خودرو به ایران وارد بازار ایران شده است. در ادامه با مشخصات این خودرو اشنا خواهید شد.
بررسی مشخصات فنی سانگ یانگ تیوولی
در این خودرو از یک موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر استفاده شده است که ۱۲۸ اسب بخار قدرت و ۱۶۰ نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی موتور با کمک گیربکس ۶ دنده خودکار به محور جلو ارسال می شود. حداکثر سرعت سانگ یانگ تیوولی نیز ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است. موتور تیوولی مصرف سوخت پایین و به صرفه ای دارد به طوری که در سیکل ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۷.۵ لیتر بنزین مصرف می کند. تیوولی دارای شتاب 12.5 ثانیه در سرعت 0-100 است.
طراحی داخلی و خارجی سانگ یانگ تیوولی
طراحی این خودرو جعبه ای مانند و بیشتر مبتنی بر خطوط صاف و زوایای تیز است و کمتر انحنایی در آن به چشم می خورد. رینگ های تیوولی چه در مدل های پایه و چه در مدل های فول طراحی زیبایی دارند. در مدل هایی که سانروف وجود دارد سقف خودرو هم رنگ بدنه است ولی در مدل های اسپرت که فاقد سانروف هستند، می توان سقف مشکی سفارش داد. از نظر فضای داخلی، سانگ یانگ تیوولی خودرویی جادار است. صندوق عقب تیوولی چندان بزرگ نیست و این را می توان به عنوان یک نقطه ضعف بیان کرد. کیفیت مواد بکار رفته در کابین هم متوسط و مانند دیگر خودروهای این کلاس است.
امکانات و تجهیزات سانگ یانگ تیوولی
از نظر امکانات رفاهی، در کابین این خودرو مواردی مانند فرمان سه حالته (با سه حالت اکو، وینتر و پاور)، تودوزی چرمی، فرمان چرمی با کلیدهای کنترلی، کروز کنترل، سنسورهای پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایر گرمکن صندلی های جلو، سنسور باران، فرمان برقی، سنسور نور، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، سیستم صوتی با ۶ بلندگو، دوربین دید عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه دیجیتال با خروجی برای سرنشینان عقب، تنظیم دستی برای صندلی های جلو، ایزوفیکس، آینه وسط الکتروکرومیک و آینه های جانبی برقی گرمکن دار با قابلیت تاشوندگی برقی و .... وجود دارد.
مقایسه رنو کپچر با تیولی
رنو کپچر بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در بازار کشور ایران عرضه شد. رنو کپچر و سانگ یانگ تیوولی با این که از نظر ابعاد و اندازه نزدیک هم هستند، اما از لحاظ سبک طراحی کاملا متفاوت می باشند. از نظر جذابیت، با وجود هماهنگی مناسب طرح، نمی توان کپچر را یک خودروی اسپرت دانست. رنو کپچر طراحی داخلی خاصی دارد که موردپسند همه خریداران نیست.. رنو کپچر از یک موتور ۱.۲ لیتری چهار سیلندر توربو استفاده می کند که به یک گیربکس شش دنده دوکلاچه متصل است. در سمت مقابل، سانگ یانگ تیوولی از یک موتور معمولی تنفس طبیعی ولی با حجم بیشتر بهره مند است که به یک گیربکس شش دنده اتوماتیک متصل شده است. موتور تیوولی قدرت بیشتری دارد ولی کپچر گشتاور بالاتری را ارائه می دهد. تیوولی ۶ عدد ایربگ شامل دو ایربگ جلو، دو ایربگ پرده ای و دو ایربگ جانبی جلو دارد. اما رنو کپچر تنها ۴ عدد ایربگ شامل دو ایربگ جلو و دو ایربگ جانبی دارد. رنو کپچر دارای ۵ ستاره ایمنی و سانگ یانگ تیوولی دارای ۴ ستاره ایمنی است.
سخن پایانی
تیوولی بیشتر مناسب افرادی است که امکانات و ظاهر بهتری می خواهند و به موتورهای توربو و پرقدرت علاقه مند نیستند.
معرفی کمپانی سانگ یانگ
سانگیانگ شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان چهارمین شرکت خودروسازی بزرگ کرهای بهشمار میآید.
شرکت سانگیانگ در سال ۱۹۵۴ تأسیس شد، در ۱۹۸۶ توسط گروه سانگیانگ خریداری شد. این گروه در سال ۱۹۹۷ سانگیانگ را به دوو موتورز واگذار نمود. این شرکت در نهایت در سال ۲۰۱۰ به ارزش ۴۷۰ میلیون دلار، توسط شرکت ماهیندرا خریداری شد و هماکنون بهعنوان زیرمجموعهای از این شرکت هندی فعالیت میکند.
حضور سانگ یانگ در ایران به سال 1381 باز میگردد که شرکت تولیدی مرتب به ساخت و عرضه شاسی بلند موسو و پس از آن سدان چیرمن میپرداخت، در سال 1384 نیز گروه صنعتی رامک خودرو به عنوان نماینده جدید سانگیانگ در ایران معرفی شد و با عرضه و پشتیبانی بهتر محصولات، سهم سانگ یانگ را از بازار ایران افزایش داد.