پراید 131
پراید برای اولین بار در سال 1372 توسط کیا و سایپا در بازار ارائه شد و بعد از آنکه کیا از تولید آن انصراف داد، لیسانس آن در اختیار شرکت سایپا قرار گرفت. سایپا 131 تغییر یافته پراید صبا است که از سال 1389 تولید آن شروع شد.
طراحی ظاهری پراید 131
این خودرو را نمیتوان ازلحاظ ظاهری چندان جذاب دانست ولی به دلیل قیمت مرقوم بهصرفه و ارزان آن قشر ضعیف جامعه نسبت به آن استقبال داشته است و بیشترین خودرویی که در خیابان میبینیم، پراید 131 است.
این خودرو بسیار شبیه به نسخه قبلی خود یعنی پراید صبا است.
طراحی داخلی پراید 131
این خودرو فضای نسبتاً کوچکی دارد و شاید در نگاه اول حس کنید در آن جا نشوید اما این خودرو صندلیهای کوچکی را طراحی کرده است تا بتوانید در آن فضای به نسبت مناسبی برای نشستن داشته باشید. داشبورد و کنسول این خودرو بسیار ساده طراحی شده است و تفاوت با دیگر تیپهای سایپا ندارد.
متریال مصرفشده در داخل این خودرو نیز چندان تفاوتی با دیگر تیپ پرایدها ندارد و از متریال ضعیفی برای ساخت آن استفاده شده است.
امکانات و آپشنهای پراید 131
این خودرو مانند سایر پرایدها چندان آپشن خاصی نداشته است و همان امکانات اولیه مانند شیشه جلو برقی، کولر، ایربگ، فرمان هیدرولیک و برفپاککن و ... را دارد و خبری از آپشنهای خاص نیست.
مشخصات فنی پراید 131
موتور استفاده شده در پراید 131 دارای 4 سیلندر و 8 سوپاپ است با حجم 1.3 لیتری است که این موتور میتواند قدرتی برابر با 63 اسب بخار را آزاد نماید. حداکثر سرعتی که برای این خودرو در نظر گرفتهشده است 170 کیلومتر در ساعت است.
مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در هر 100 کیلومتر 7 لیتر است.
این خودرو دارای گیربکس دستی 5 سرعته است و صفر تا صد آن در 15 ثانیه اتفاق میافتد.
مزایا پراید 131
ازجمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به مصرف سوخت مناسب، قیمت مناسب، فرمان هیدرولیک و ترمز ای بی اس اشاره کرد.
ازجمله معایبی که این خودرو دارد میتوان به کیفیت متریال ضعیف، سبک بودن و کوچک بودن کابین آن اشاره کرد.
سخن پایانی
این خودرو برای قشر کمدرآمد جامعه به نسبت مناسب بوده است و مردم کمدرآمد بیشتر سعی در خرید این محصول داشتهاند. اگر شما به دنبال یک خودرو با استفاده شهری هستید که هزینه نگهداری آن نیز کم باشد، میتوانید روی این گزینه حساب کنید.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.