سمند
سمند یکی از محصولات پرطرفدار ایرانخودرو یکی از شرکتهای بزرگ خودروسازی کشور است. این اتومبیل با هدف جایگزینی پیکان طراحی و تولید شده است. متخصصان و طراحان داخلی سمند را بهعنوان یک خودرو ملی تولید و روانه بازار کردند. در سال 83 تغییراتی بر روی سمند انجام گرفت و با نام سمند LX روانه بازار شد. سمند ال ایکس نسبت به سمند معمولی از طراحی زیباتر و تجهیزات بیشتری برخوردار است و طی سالیان گذشته استقبال خوبی از آن شده است. سمند ال ایکس بر پایه پلتفرم پژو 405 طراحی شده است اما به لطف تغییراتی که بر روی آن انجام شده است فضای بیشتری در کابین دارد. در ادامه تغییراتی که روی سمند ال ایکس انجام شد نصب سیستم عیبیاب هوشمند (مالتی پلکس) در کنار سیستم هوشمند گویا بر روی آن است. در حال حاضر مشتریان بنا بر سلیقه خود میتوانند یکی از این دو سیستم را انتخاب کنند.
سمند LX خودرو خانواده
سمند LX خودرو مناسب خانواده است و فضای داخلی آن بسیار جادار است. این خودرو قطعات ارزان و قیمت مناسب دارد و ایمنی آن نیز قابل قبول است. بدنه سمند LX بسیار قوی است و در برابر ضربات مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. صندلیهای سمند راحت بوده و در مسافتهای طولانی سرنشینان خسته نمیشوند. این خودرو برای استفاده درونشهری و برونشهری مناسب است و در مسیرهای صعبالعبور فرمان پذیری خوبی از خود نشان میدهد. فضای صندوق عقب جادار و برای مسافرتهای طولانی گزینه مناسبی است. سمند LX به کشورهای متعددی صادر میشود و رضایت مصرفکنندگان خارجی را نیز کسب کرده است.
خودروسازان داخلی در سالهای اخیر به دنبال کسب استانداردهای زیستمحیطی بوده و خودرو سمند LX نیز توانسته است استاندارد آلایندگی یورو 4 را کسب کند. شرکت ایرانخودرو نیز برای جلب رضایت مشتریان خود کارت طلایی خدمات پس از فروش در سراسر کشور را به این خودرو اختصاص داده است.
ویژگیهای فنی سمند LX
خودرو سمند مجهز به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو است. سیستم ترمز این خودرو ABS ضد قفل است که سطح بالای ایمنی را برای آن به ارمغان میآورد. ستون فرمان تلسکوپی، قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی بهصورت دستی، آینههای کناری برقی و تنظیم ارتفاع شیشهها بهصورت برقی از دیگر امکانات ایمنی و رفاهی سمند LX است. آیینه آرایش آن نیز چراغدار است. یکی از مجلات خودرویی بریتانیا سمند را از نظر فنی و ایمنی موردبررسی قرار داده است و با توجه به نظر این مجله خودرو سمند از نظر استانداردهای امروزی بههیچعنوان خودرو ایمنی نیست.
از نظر فنی سمند LX مجهز به موتور XU7 است. موتوری قوی که حجم موتور آن 1761 سیسی و حداکثر توان آن 6 هزار دور در دقیقه است. طبق اعلام شرکت سازنده سمند ال ایکس در 13 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت میرسد. سمند XU7 هشت سوپاپ داشته و نوع سوخت آن بنزین بدون سرب اکتان 95 است. نوع سیستم انژکتوری آن به صورت پاشش چندنقطهای است و همانطور که گفته شد استاندارد آلایندگی یورو 4 را کسب کرده است. سمند XU7 مجهز به دنده دستی 5 سرعتِ است و خودرو پرمصرفی به حساب میآید. این خودرو در مسیرهای شهری در هر 100 کیلومتر 6.8 لیتر بنزین و در مسیرهای برونشهری در هر 100 کیلومتر 8.7 لیتر مصرف دارد. ابعاد این خودرو 4502* 1903* 1460 میلیمتر است و وزنی در حدود 1220 کیلوگرم دارد. ظرفیت مخزن بنزین سمند ال ایکس 66 لیتر است.
همانطور که گفته شد سمند خودرو خانواده است و صندوق عقب جادار آن نیز دارای 500 سیسی حجم است. با خیال راحت میتوانید چمدانها و وسیلههای خود را داخل آن جای دهید.
دیگر تجهیزات و امکانات رفاهی سمند LX
یکی دیگر از امکانات سمند ال ایکس فرمان هیدرولیک آن است. این فرمان باعث میشود اتومبیل در مسیرهای سخت و صعبالعبور فرمان پذیری مناسبی از خود نشان دهد. سیستم تهویه برای سرنشینان عقب به صورت دستی قابل تنظیم است. از دیگر امکانات رفاهی سمند LX ضبط سی دی خوان و بلندگوی نصب شده در جلو و عقب کابین ماشین است. این اتومبیل مجهز به چراغ مه شکن است که در هوای مه آلود به کمک شما میآید. چراغ نقشهخوان و چراغخطر از دیگر امکانات این خودروی ملی است.
از نظر تزئینات داخلی سمند LX دارای قطعات تزئینی با طرح چوب است که در هیچیک از خودروها داخلی مشابهی ندارد و فضای داخلی پیکان را تداعی میکند. تریم بژ نیز کابین سمند را منحصربهفرد کرده است. از دیگر تجهیزات ایمنی سمند سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر و سیستم هشداردهنده مرکزی است. این وِیژگی سرقت سمند ال ایکس را به کاری دشوار تبدیل کرده است.
سمند LX سنسور هشداردهنده دندهعقب دارد و مجهز به قفل مرکزی با ریموت کنترل است. کمربندهای ایمنی سمند ال ایکس قابلیت تنظیم ارتفاع داشته و سیستم گویا سمند در هیچ یک از خودروهای داخلی مشابهی ندارد. رینگ فولادی 15 اینچ از مختصات لاستیکهای آن است. امکان دسترسی به صندوق از داخل اتاق وجود دارد و صندلیهای آن راحت و ارگونومیک است. پشتسریهای صندلی قابلیت تنظیم ارتفاع با توجه به قد سرنشین را داشته و به صورت یکپارچه با صندلی طراحی شده است. کابین داخلی سمند بسیار ساده است و بهمرورزمان کیفیت خود را از دست میدهد.
رقبای سمند LX در بازار
اگر در رنج قیمت سمند به دنبال گزینه دیگری باشید پژو 405 میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. این خودرو قدیمی نیز بازار پررونقی داشته و نمایندگیهای گسترده و قطعات یدکی ارزانقیمت دارد؛ اما در مقایسه با آن سمند آپشن های جدیدتر و بروزتری دارد. اگر چالاکی و شتاب خودرو برای شما اهمیت بیشتری دارد پژو 405 در این زمینه از سمند جلوتر است.
سخن آخر
سمند بهعنوان یک خودرو ملی برای جایگزینی پیکان ساخته شد اما به لحاظ قیمتی از دسترس قشر متوسط خارج شده است. طراحی داخلی این خودرو از سال 83 تغییر چندانی نداشته است و بسیاری از مصرفکنندگان را خسته و دلزده کرده است. استهلاک این خودرو بالا بوده و مصرف سوخت آن نیز نسبتاً بالا است. با تمام ضعفها و مشکلات گفتهشده این خودرو نسبت به دیگر تولیدات ایرانخودرو همیشه مشتریان خود را داشته است و خودرو خانواده محسوب میشود. سمند ال ایکس امتحان خود را در جادههای کشور پس داده است و با وجود نمایندگیهای گسترده ایرانخودرو در سراسر کشور و قطعات ارزانقیمت میتواند انتخاب خوبی برای مصرفکننده داخلی باشد.
معرفی کمپانی ایرانخودرو
ایران خودرو (با نام تجاری ایکو، IKCO) شرکت خودروسازی ایرانی است که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد و در مرداد ۱۳۴۱ برادران خیامی آن را بنیان نهادند. این شرکت نخست ایران ناسیونال نام داشت و نخستین گروه تولیدات آن، گونهای اتوبوس بود.
در سال ۱۳۴۵، با قراردادی با شرکت روتس انگلستان، ایران ناسیونال برنامهریزی تولید پیکان را انجام داد و از ۲۴ اردیبهشت ۱۳۴۶ کارخانهٔ ویژهٔ آن گشایش یافت و ساخت انبوه آن کلید خورد. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ پیکان در مدلهای کار، لوکس، جوانان، استیشن و وانت ساخته شد. انواع کامیون، اتوبوس، مینیبوس و آمبولانس نیز در این سالها با همکاری دایملربنز در این شرکت تولید میشد. در سال ۱۳۵۲، شرکت هدفگذاری کرد که به خودکفایی برسد و محصولاتی تمام ایرانی به فروش برساند. در این راستا، چندین کارخانه و شرکت تامینکننده در سراسر ایران تأسیس شد. شرکت در سال ۱۳۵۶ دارای قصد جدی برای تولید جایگزین پیکان بود که با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق، پروژه برهم زدهشد و پس از جنگ، این شرکت با پژو فرانسه و شریکهای خارجی برای تولید خودروهای تازه در ایران به توافق رسید.
بسیاری از کارشناسان ایرانی باور دارند که با نبود سرپرستی درست، ایران خودرو از شرکتی خودکفا به یک ابزار فروش برای شرکتهای خارجی تبدیل شدهاست. با این وجود، این شرکت دو خودروی کاملاً اختصاصی سمند (۲۰۰۲) و دنا (۲۰۱۵) را تولید کردهاست. سمند محصول سال ۲۰۰۲، نخستین خودروی ملی ایران نامیده شد.