آریو
یکی از خودروهای شرکت سایپا که چندان برای افراد شناخته شده نیست، خودروی آریو یا همان زوتی z300 است. این عدم شناخته شدن، به این دلیل است که سایپا بهخوبی نتوانسته است آن را در زمان خود تبلیغ کند.نهایت این اتفاق باعث شد تا سایپا بهجای آنکه این خودرو را به مردم به فروش برساند، آن را به ناوگانهای تاکسیرانی معرفی کند و در آنجا بازار فروش را ادامه دهد.
البته نکته دیگری که باعث خراب شدن این خودرو شد این بود که در ابتدا این خودرو باقیمت بسیار زیادی به فروش رسید اما بعد از مونتاژ نسخه کم آپشن، افت قیمتی زیادی را این خودرو دید و درنتیجه خریداران اولیه آن بهشدت متضرر شدند و نسبت به آینده این برند ناامید شدند.
طراحی ظاهری آریو
این خودرو دقیقاً کپی یکی از محصولات قدیمی شرکت تویوتا است. درنتیجه به دلیل کپی از آلیون، میتوانیم این خودرو را یک خودرو از مد افتاده و قدیمی بدانیم. البته این طراحی بهنوبه خود کم نقص است و میتواند مشتریان را راضی نگه دارد. اگر بخواهیم این خودرو را با رقیبانی چون تندر 90 مقایسه کنیم، کاملاً این خودرو برتری دارد اما در برابر رقبای جدید، حرف چندانی برای گفتن ندارد.
بهترین قسمت این خودرو در طراحی، قسمت جلو این خودرو است. چراغهای کشیده در این قسمت و جلوپنجره شیک، باعث شده تا این خودرو بیشازپیش جذابیت خود را به رخ مردم بکشد اما در قسمت جانبی هیچ نکته جذابی مشاهده نمیکنیم و کاملاً نما ساده است. در قسمت انتهایی این خودرو نیز چراغهای بزرگی وجود دارد که کاملاً با آلیون یکی است و جذابیت چندانی ندارد.
طراحی داخلی آریو
این خودرو دارای فاصله محوری مناسبی است و کابین باز و جاداری دارد؛ همین موضوع باعث شده در تاکسیرانی نیز، اکثر مسافران از نشستن درون این خودرو راضی باشند چرا که چه ازلحاظ جای پا و چه ازلحاظ سر و شانه، بهترین فضا در اختیارشان قرار میگیرد.
در طراحی داخلی نیز این خودرو تحت تأثیر تویوتا بوده و کاملاً از آن کپیبرداری شده است و ازلحاظ امکانات، کف امکانات در اختیار سرنشینان قرار میگیرد. پلاستیکهای استفاده شده در این خودرو به نسبت باکیفیتتر از تندر نود است. بهطور کلی طراحی داشبوردها و همچنین آمپر و کنسول میانی بهتناسب مناسب است.
امکانات و آپشنهای آریو
این خودرو در دو مدل وارداتی و داخلی ارائه شده است که در مدل داخلی آپشنهایی مانند تهویه مطبوع اتوماتیک، سانروف برقی، سیستم مولتیمدیا حذف شده است و ازلحاظ امکانات در حد متوسط قرار دارد.
از آپشنهایی که این خودرو دارد میتوانیم به: ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز به ای بی اس، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز ebd، سیستم ضد سرقت، شیشه و آینههای جانبی برقی، سنسور دندهعقب، کامپیوتر سفری، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و چراغ مشایعت اشاره کرد.
مشخصات فنی آریو
موتور استفاده شده در این خود دارای دو پیشرانه 1.5 و 1.6 لیتری است که مدل 1.5 لیتری میتواند قدرتی برابر با 103 اسب بخار آزاد کند (مدل قدرتمندتر تا 112 اسب بخار تولید میکند).
مزایا آریو
ازجمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به مصرف سوخت مناسب، کیفیت متریال مناسب، آپشنهای مناسب، فضای کابین مناسب اشاره کرد.
ازجمله معایبی که این خودرو دارد میتوان به طراحی قدیمی و از مد افتاده و بازار ضعیف دستدوم اشاره کرد.
سخن پایانی
این خودرو در دو مدل طراحی شده است که علاقهمندان خرید میتوانند این دو مدل را بررسی کنند و نسبت به خرید اقدام نمایند، تاکنون ازلحاظ کیفیت سواری و نشستن، کسانی که تاکسیرانی استفاده کردهاند راضی بودهاند.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.