ایران خودرو RD

گالری تصاویر (0)
1385 از 54,000,000 تا 54,000,000 تومان
نوع بدنهسدان
نوع محوردیفرانسیل عقب
تعداد سرنشین5 نفر
گیربکسدستی
مصرف ترکیبی9 لیتر در هر 100 کیلومتر
مشخصات تولید کننده
کشور سازندهایران
شروع تولید1380
نام لاتینIran Khodro RD
مشخصات کلی
نوع محوردیفرانسیل عقب
تعداد سرنشین5 نفر
گیربکسدستی
تعداد دنده5
حجم موتور1600 سی سی
تعداد سیلندر4
تعداد سوپاپ8
نوع موتوربنزینی
عملکرد فنی
قدرت66 اسب بخار
گشتاور110 نیوتن متر
حداکثر سرعت175 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت (ترکیبی)9 لیتر در هر 100 کیلومتر
شتاب (0 تا 100)15 ثانیه
مشخصات بدنه
نوع بدنهسدان
کلاس بدنه
نسل (کد اتاق)
طول4408 میلیمتر
عرض1694 میلیمتر
ارتفاع1410 میلیمتر
فاصله محور 2669 میلیمتر
وزن1121 کیلوگرم
ابعاد و نوع لاستیک جلو165/80R13
ابعاد و نوع لاستیک عقب165/80R13
ظرفیت باک60 لیتر
تعلیق و ترمز
نیروی کمکی فرمان
ترمز ضد قفل (ABS)
توزیع نیروی ترمز (EBD)
ترمز کمکی (EBA یا BAS)
ترمز پارک برقی (EPB)
کنترل ترمزها در پیچ (ATC یا CBC)
سایر مشخصات
روشنایی
دیلایت
سنسور نور (Auto Light)
مه شکن جلو
مه شکن عقب
گردش چراغ در پیچ (AFS)
چراغ شور
ایمنی و سیستم های کمک راننده
تعداد ایربگ ها
کروز کنترل
کروز کنترل اکتیو (هوشمند)
سنسور جلو
سنسور عقب
سنسور 360
سنسور باد چرخ ها (TPMS)
سنسور باران
سنسور تشخیص خواب آلودگی
رادار جانبی (نقطه کور)
رادار خطوط (تغییر لاین)
رادار تابلو خوان
رادار جلو هشدار دهنده
رادار جلو اکتیو (پیشگری تصادف جلو)
رادار پارک (پیشگیری تصادف عقب)
رادار عابر پیاده
اسکن جاده
کنترل پایداری (ESP)
کنترل کشش (TCS)
کنترل لغزندگی (ASR یا TRC)
کنترل سرعت در سربالایی (HAC)
کنترل سرعت در سرپایینی (DAC)
اتوهولد (AutoHold)
اتوپارک
حالت رانندگی (Drive Mode)
سایر امکانات
تجهیزات و امکانات
مالتی مدیارادیو پخش کاست دار
دوربین عقب
دوربین جانبی
دوربین جلو
دوربین 360
مانیتور عقب
دید در شب (Night Vision)
سیستم ورود بدون کلید
استارت دکمه ای (Keyless)
استارت از روی ریموت
صندلی راننده4 حالته با تنظیم دستی
صندلی شاگرد4 حالته با تنظیم دستی
گرمکن صندلی
سرد کن صندلی
ماساژور صندلی
سیستم تهویهدستی
گرمکن فرمان
شیفتر دنده پشت فرمان
دکمه کنترلی فرمان
هداپ (HUD)
صندوق برقی
سانروف
سقف پاناروما
تنظیم ارتفاع
آینه جانبی با تنظیم برقی
جمع شوندگی برقی آینه
سایر امکانات

پژو آردی

پژو آردی خودرویی سدان است که از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۵ توسط ایران خودرو تولید می‌ شد و سپس با پژو روآ جایگزین شد. در ادامه با مشخصات این خودرو ایرانی اشنا شوید.

مشخصات فنی پژو آردی

پژو RD در سال 78 تولید شد ولی به دلیل نداشتن کولر، فرمان هیدرولیک و سیستم انژکتوری زیاد دلچسب نبود. در سال 82 این کاستی ها برطرف شد و پژو RDi وارد بازار شد. پژو RD با پژو RDi متفاوت است. همانطور که گفته شد تفاوتشان در اصلاح کاستی هایی مثل فرمان، کولر ، مصرف بنزین ، شتاب و صدای گیربکس است. این خودرو دارای حجم موتور 1600 سی سی، 4 عدد سیلندر، حداکثر گشتاور خروجی110 نیوتون متر در 3750 دور در دقیقه، با حداکثر سرعت 175 کیلومتر بر ساعت و شتاب 15 ثانیه ای می باشد. به ازای هر صد کیلومتر رانندگی در شهر حدود ۱۱ لیتر بنزین می ‌سوزاند و برای رانندگی برون شهری هم کمتر از ۹ لیتر سوخت مصرف نمی ‌کند.

امکانات رفاهی پژو آردی

سیستم تعلیق و عایق ‌بندی این خودرو بهتر از پیکان و پراید است، پس در هنگام رانندگی صدای کم‌ تری به درون کابین نفوذ خواهد کرد. بدنه پژو آردی از استحکام خوبی برخوردار است. برای ساخت این خودرو، مواد اولیه مرغوب و مونتاژی مناسب به کار گرفته شده است. در اوایل تولید این خودرو امکانات رفاهی ماشین ‌های آخرین‌ سیستم هم انگشت‌ شمار بودند، بنا‌براین وجود قفل‌ مرکزی، شیشه ‌بالابرهای برقی در جلو، آینه‌ های جانبی تنظیم شونده از داخل، شیشه گرم‌کن و پروژکتور عقب در آردی غنیمت به شمار می‌‌ رود.

مقایسه پژو آردی با پراید

پژو آردی ای ماشینی برای داخل و خارج از شهر ساخته شده و  نسبت به پراید در بیرون شهر بدلیل سنگین تر بودن و موتور قوی تر و آیرودینامیک مناسب ماشین رانندگی بهتری در سرعت بالا  با پژو آردی خواهید داشت. اردی در شتاب گیری نسبت به پراید ضعیف عمل می کند. نهایت سرعت پراید 160 کیلومتر می باشد ولی نهایت سرعت پژو اردی ای  175 کیلومتر است. پژو آردی ای با بهر گیری از دو فن پژویی و رادیاتور قوی پژو 405  گرمای موتور همیشه مناسب تنظم می شود . البته در پراید هم این موضوع تقریبا یکسان می باشد با این تفاوت که رادیاتور پراید نصف پژو آردی می باشد و در شرایط گرم کویری ممکن هست خوب عمل نکند. از نظر فضای داخلی اتاق و صنداق عقب پژو اردی فضای بیشتری دارد. از نظر مصرف بنزین هم پراید در هر 100 کیلومتر ترکیبی 8 لیتر مصرف می کند و پژو آردی 9 لیتر که این خود یکی از دلیل مهم پر طرفدار بودن پراید می باشد.

سخن پایانی

پژو آردی خودرویی است با بدنه پژو 405 جی‌ال و موتوری بر گرفته از پیكان با حجم 1.6 لیتر و دارای چهار سیلندر خطی و توان تولیدی 70 اسب بخار كه انتقال نیرو در آن به چرخ ‌های عقب صورت می‌ گیرد. ایمنی آردی ای نسبت به سایر هم رده های خود بیشتر هست. همچنین از لحاظ هندلینگ، سرعت نهایی، کیفیت قطعات از پراید پیشی می گیرد.



معرفی کمپانی ایرانخودرو

ایران خودرو (با نام تجاری ایکو، IKCO) شرکت خودروسازی ایرانی است که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد و در مرداد ۱۳۴۱ برادران خیامی آن را بنیان نهادند. این شرکت نخست ایران ناسیونال نام داشت و نخستین گروه تولیدات آن، گونه‌ای اتوبوس بود.

در سال ۱۳۴۵، با قراردادی با شرکت روتس انگلستان، ایران ناسیونال برنامه‌ریزی تولید پیکان را انجام داد و از ۲۴ اردیبهشت ۱۳۴۶ کارخانهٔ ویژهٔ آن گشایش یافت و ساخت انبوه آن کلید خورد. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ پیکان در مدل‌های کار، لوکس، جوانان، استیشن و وانت ساخته شد. انواع کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و آمبولانس نیز در این سال‌ها با همکاری دایملربنز در این شرکت تولید می‌شد. در سال ۱۳۵۲، شرکت هدف‌گذاری کرد که به خودکفایی برسد و محصولاتی تمام ایرانی به فروش برساند. در این راستا، چندین کارخانه و شرکت تامین‌کننده در سراسر ایران تأسیس شد. شرکت در سال ۱۳۵۶ دارای قصد جدی برای تولید جایگزین پیکان بود که با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق، پروژه برهم زده‌شد و پس از جنگ، این شرکت با پژو فرانسه و شریک‌های خارجی برای تولید خودروهای تازه در ایران به توافق رسید.


بسیاری از کارشناسان ایرانی باور دارند که با نبود سرپرستی درست، ایران خودرو از شرکتی خودکفا به یک ابزار فروش برای شرکت‌های خارجی تبدیل شده‌است. با این وجود، این شرکت دو خودروی کاملاً اختصاصی سمند (۲۰۰۲) و دنا (۲۰۱۵) را تولید کرده‌است. سمند محصول سال ۲۰۰۲، نخستین خودروی ملی ایران نامیده شد.

نظرات

Captcha