ساندرو
اولین خودروی تولیدی رنو در ایران تندر ۹۰ است. تولید این ماشین در اسفند سال ۱۳۸۵ آغاز شد. بعد از ۴ سال خودروی مگان و بعد از آن تندر پیکاپ نیز به ایران وارد شدند. ۹ سال بعد از آغاز تولید تندر ۹۰، سرانجام نوبت به تولید و ارائه خودرویی رسید که بسیاری آن را نسخه هاچبک تندر ۹۰ هم معرفی میکنند. این محصول با نام رنو ساندرو وارد بازار شد. یک سال بعد از ارائه این ماشین نسخه کراس این خودرو با پسوند استپ وی در، سال ۱۳۹۵ وارد بازار کشور شد و فروش آن نیز از نیمه دوم همان سال آغاز گردید.
نگاهی کلی به ساندرو
از نظر ظاهری و فضای درونی کابین، ساندرو نزدیکی بیشتری با تندر90 دارد. کوتاه شدن 2 سانتی متری فاصله محوری باعث شده که فرمان پذیری ساندرو عملکرد بهتری داشته باشد. طراحی گیربکس دستی ساندرو در اوایل از مدل JH3 بود ولی از اواسط سال 96، گیربکس جدید پارس خودرو، JHQ روی آن قرار داد شد. پارس خودرو همچنین برنامه ریزی ECU را برای ساندرو تغییر داده است. تفاوت این دو پیشرانه محسوس نیست و شما در زمان رانندگی متوجه این تغییرات جزیی نمی شوید. در نسخه اتوماتیک ساندرو از جعبه دنده ساخت ZF از سری AL4 استفاده شده که هماهنگی خوبی با پیشرانه دارد. از سال 96، آپشنهای سفارشی هم در اختیار خریداران ساندرو قرار گرفت که مهم ترین آن ها در مواردی مانند کروز کنترل (برای اتومات)، دوربین عقب با مانیتور بزرگ، روکش چرم، کفپوش (کابین و صندوق)، دزدگیر تصویری و ... خلاصه می شود.
ابعاد و طراحی بدنه رنو ساندرو
به دلیل مشترک بودن پلتفرم با تندر ۹۰، این دو خودرو در برخی نقاط از بدنه تشابهاتی با همدیگر دارند. ارتفاع هر دوی این خودروها از سطح زمین ۱۲ سانتی متر است و با یکدیگر یکسان هستند. فاصله طولی دو محور جلو و عقب در این هاچبک ارزان قیمت، ۲۵۸۸ میلیمتر بوده که از فاصله ۲۶۳۰ میلیمتری موجود در تندر ۹۰ حدود ۱۰ سانتی متر کمتر است. همچنین ساندرو فقط ۶ میلیمتر از تندر 90 پهن تر است. فضای عقب ساندرو برای یک خودرو در این کلاس و در مقایسه با رقبای خود، خوب و مناسب ارزیابی می شود. در نگاهی ساده به ظاهر خارجی ساندرو، بسیار ساده و خسته کننده است. استفاده از ورودی هوای بزرگ ۴ ضلعی در پخش پایین سپر این ماشین را تا حدودی اخمو جلوه می دهد.
مشخصات فنی رنو ساندرو
پارس خودرو ساندرو را در ایران با پیشرانه K4M 696 تولید و عرضه می کند. این موتور دارای ۱۵۹۸ سی سی حجم بوده و از آرایش چهار سیلندر خطی با ۱۶ سوپاپ بهره می برد. توان حداکثر آن معادل ۱۰۵ اسب بخار در دور موتور ۵۷۵۰ دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور این پیشرانه برابر ۱۴۰ نیوتن متر است که در دور موتور ۳۷۵۰ دور بر دقیقه حاصل می شود. رنو ساندرو را در دو نسخه دستی و اتوماتیک روانه بازار شده است. در نوع دستی سیستم انتقال قدرت از نوع 5 سرعته و مصرف سوخت ترکیبی آن معادل ۶.۷ لیتر در هر100 کیلومتر است.
امکانات رفاهی رنو ساندرو
از سال 2007 شاهد عرضه این خودرو در بازار هستیم بنابرین نمی توانیم انتظار امکانات فول اپشن را داشته باشیم. با این وجود از تجهیزات رفاهی ساندرو به مواردی مانند چراغ مه شکن جلو، آینه های جانبی برقی مجهز به گرم کن، سیستم صوتی مجهز به پورت USB، چهار بلندگو، کنترل سیستم صوتی زیر غربیلک فرمان، قفل مرکزی به همراه کنترل از راه دور و سیستم ضد سرقت اشاره کرد. در داخل این خودرو خبری از تجهیزات مدرن نمایشگر لمسی، سیستم موقعیتیابی، کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری و سیستم سرگرمی نیست؛ این درحالی است که خودرویی مانند پژو ۲۰۷ با وجود آنکه قیمتی نزدیک به ساندرو دارد، اما از تجهیزات یادشده به صورت سفارشی بهره می برد.
ایمنی رنو ساندرو
سیستم های ایمنی رنو ساندرو شامل کیسه ی هوای راننده، کیسه ی هوای سرنشین جلو به همراه سوئیچ غیرفعال سازی آن، کمربند ایمنی سه نقطه ای برای سرنشینهای عقب، ترمز ضد قفل ABS به همراه توزیع الکترونیکی ترمز است. ضمن آن که برای نصب صندلی کودک نیز قلاب های ISOFIX در نظر گرفته شده است.
تفاوت های رنو ساندرو و رنو ساندرو استپ وی
دو خودوری ساندرو و استپ وی به لحاظ فنی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. طول و عرض استپ وی بسیار نزدیک به نمونهی هاچ بک این خودرو می باشد. اما ارتفاع آن حدود ۵۰ میلی متر از ساندرو بلندتر است. رنو دو باربند را نیز به صورت استاندارد روی سقف استپ وی نصب کرده است تا همانند خودرو های شاسی بلند باشد. در نهایت دربارهی نمای داخلی استپ وی باید عرض کنیم که داخل کابین آن مشابه ساندرو است و از این منظر، تفاوتی بین دو خودرو مشاهده نمی شود.
رقبای رنو ساندرو
تقریبا تمامی رقبای ساندرو از میان خودروهای داخلی می باشند. شاید بتوان نزدیک ترین رقبای خارجی این خودروی هاچ بک را مدل های ۲۰۱۶ کیا پیکانتو و میتسوبیشی میراژ را در نظر گرفت. که به ترتیب با قیمت های ۷۵ و ۷۱ میلیون تومان و با اختلاف قیمتی تقریبا ۳۰ میلیون تومانی در داخل کشور به فروش می رسند. البته نباید از مهم ترین گزینه ی این رده از خودروها که به زودی وارد بازار خواهند شد، چشم پوشی کرد. پژو ۲۰۸ با طراحی جذاب تر و پیشرانه ی توانمندتر خود، به زودی در بازار داخلی عرضه خواهد شد. در حال حاظر مهم ترین رقبای داخلی و فعلی رنو ساندرو به شرح زیر است:
برلیانس H220، پژو ۲۰۷، برلیانس H320، امویام ۳۱۵، هیوندای آی ۱۰ (تولید کرمان موتور).
نقاط قوت رنو ساندرو
فضای داخلی بزرگ
ساندرو یک هاچ بک کوچک است. مهندسان سازنده خودرو رنو تا جایی که توانسته اند از کمترین فضا بیشترین استفاده را کرده اند در نتیجه سرنشینان عقب و جلو فضای بیشتری در اختیار دارند. این مسئله در مقایسه با خودروهایی همچون پژو 206 بیشتر مشخص است.
گیربکس هوشمند
با توجه به قیمت ساندرو، گیربکس این خودرو یکی از بهترین های بازار است. عملکرد آن در سربالایی و سرپایینی هوشمندانه و کم نقص است. شاید حتی نسبت به خودروهای چند برابر قیمت خود نیز عملکرد قابل قبول تری را دارند.
نرم است
رنو ساندرو بر خلاف تصور عمومی یک خودرو با فنر بندی نرم است. تکان های ضعیفی دارد و با قدرت روی ناهمواری های آسفالت حرکت میکند. این مسئله در ایران با وجود آسفالت های نامرغوب و جاده های ناهموار اهمیت زیادی دارد.
ترمز های قوی
ساندرو دارای سیستم ترمز خوب و قابل اعتمادتری است. در جاده های خیس و لیز هم به خوبی خودرو را کنترل می کند.
ایمنی مناسب نسبت به قیمت
ساندرو همراه با تندر و 206 تنها خودرویی است که در بازه ی قیمتی پایین تر از کانون ایمنی اروپا EuroNCAP موفق به دریافت سه ستاره ایمنی شده است.