پژو آردی
پژو آردی خودرویی سدان است که از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۵ توسط ایران خودرو تولید می شد و سپس با پژو روآ جایگزین شد. در ادامه با مشخصات این خودرو ایرانی اشنا شوید.
مشخصات فنی پژو آردی
پژو RD در سال 78 تولید شد ولی به دلیل نداشتن کولر، فرمان هیدرولیک و سیستم انژکتوری زیاد دلچسب نبود. در سال 82 این کاستی ها برطرف شد و پژو RDi وارد بازار شد. پژو RD با پژو RDi متفاوت است. همانطور که گفته شد تفاوتشان در اصلاح کاستی هایی مثل فرمان، کولر ، مصرف بنزین ، شتاب و صدای گیربکس است. این خودرو دارای حجم موتور 1600 سی سی، 4 عدد سیلندر، حداکثر گشتاور خروجی110 نیوتون متر در 3750 دور در دقیقه، با حداکثر سرعت 175 کیلومتر بر ساعت و شتاب 15 ثانیه ای می باشد. به ازای هر صد کیلومتر رانندگی در شهر حدود ۱۱ لیتر بنزین می سوزاند و برای رانندگی برون شهری هم کمتر از ۹ لیتر سوخت مصرف نمی کند.
امکانات رفاهی پژو آردی
سیستم تعلیق و عایق بندی این خودرو بهتر از پیکان و پراید است، پس در هنگام رانندگی صدای کم تری به درون کابین نفوذ خواهد کرد. بدنه پژو آردی از استحکام خوبی برخوردار است. برای ساخت این خودرو، مواد اولیه مرغوب و مونتاژی مناسب به کار گرفته شده است. در اوایل تولید این خودرو امکانات رفاهی ماشین های آخرین سیستم هم انگشت شمار بودند، بنابراین وجود قفل مرکزی، شیشه بالابرهای برقی در جلو، آینه های جانبی تنظیم شونده از داخل، شیشه گرمکن و پروژکتور عقب در آردی غنیمت به شمار می رود.
مقایسه پژو آردی با پراید
پژو آردی ای ماشینی برای داخل و خارج از شهر ساخته شده و نسبت به پراید در بیرون شهر بدلیل سنگین تر بودن و موتور قوی تر و آیرودینامیک مناسب ماشین رانندگی بهتری در سرعت بالا با پژو آردی خواهید داشت. اردی در شتاب گیری نسبت به پراید ضعیف عمل می کند. نهایت سرعت پراید 160 کیلومتر می باشد ولی نهایت سرعت پژو اردی ای 175 کیلومتر است. پژو آردی ای با بهر گیری از دو فن پژویی و رادیاتور قوی پژو 405 گرمای موتور همیشه مناسب تنظم می شود . البته در پراید هم این موضوع تقریبا یکسان می باشد با این تفاوت که رادیاتور پراید نصف پژو آردی می باشد و در شرایط گرم کویری ممکن هست خوب عمل نکند. از نظر فضای داخلی اتاق و صنداق عقب پژو اردی فضای بیشتری دارد. از نظر مصرف بنزین هم پراید در هر 100 کیلومتر ترکیبی 8 لیتر مصرف می کند و پژو آردی 9 لیتر که این خود یکی از دلیل مهم پر طرفدار بودن پراید می باشد.
سخن پایانی
پژو آردی خودرویی است با بدنه پژو 405 جیال و موتوری بر گرفته از پیكان با حجم 1.6 لیتر و دارای چهار سیلندر خطی و توان تولیدی 70 اسب بخار كه انتقال نیرو در آن به چرخ های عقب صورت می گیرد. ایمنی آردی ای نسبت به سایر هم رده های خود بیشتر هست. همچنین از لحاظ هندلینگ، سرعت نهایی، کیفیت قطعات از پراید پیشی می گیرد.
معرفی کمپانی ایرانخودرو
ایران خودرو (با نام تجاری ایکو، IKCO) شرکت خودروسازی ایرانی است که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد و در مرداد ۱۳۴۱ برادران خیامی آن را بنیان نهادند. این شرکت نخست ایران ناسیونال نام داشت و نخستین گروه تولیدات آن، گونهای اتوبوس بود.
در سال ۱۳۴۵، با قراردادی با شرکت روتس انگلستان، ایران ناسیونال برنامهریزی تولید پیکان را انجام داد و از ۲۴ اردیبهشت ۱۳۴۶ کارخانهٔ ویژهٔ آن گشایش یافت و ساخت انبوه آن کلید خورد. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ پیکان در مدلهای کار، لوکس، جوانان، استیشن و وانت ساخته شد. انواع کامیون، اتوبوس، مینیبوس و آمبولانس نیز در این سالها با همکاری دایملربنز در این شرکت تولید میشد. در سال ۱۳۵۲، شرکت هدفگذاری کرد که به خودکفایی برسد و محصولاتی تمام ایرانی به فروش برساند. در این راستا، چندین کارخانه و شرکت تامینکننده در سراسر ایران تأسیس شد. شرکت در سال ۱۳۵۶ دارای قصد جدی برای تولید جایگزین پیکان بود که با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق، پروژه برهم زدهشد و پس از جنگ، این شرکت با پژو فرانسه و شریکهای خارجی برای تولید خودروهای تازه در ایران به توافق رسید.
بسیاری از کارشناسان ایرانی باور دارند که با نبود سرپرستی درست، ایران خودرو از شرکتی خودکفا به یک ابزار فروش برای شرکتهای خارجی تبدیل شدهاست. با این وجود، این شرکت دو خودروی کاملاً اختصاصی سمند (۲۰۰۲) و دنا (۲۰۱۵) را تولید کردهاست. سمند محصول سال ۲۰۰۲، نخستین خودروی ملی ایران نامیده شد.