سورن
خودرو سورن در سال 1385 توسط شرکت ایران خودرو به عنوان نمونه بروز شده یا فیس لیفت خودرو سمند وارد بازار شد. کلاس بدنه این خودرو، سدان بوده و کلاس اتومبیل نیز D Segment و C Segment است. این خودرو که نسبت به سمند معمولی تغییرات ظاهری زیاد داشته و از امکانات بیشتری هم برخوردار است موضوع مورد بحث ما در این مقاله است. با بررسی تخصصی و کامل خودرو سورن از شرکت ایران خودرو در خدمت شما هستیم.
طراحی ظاهری و ابعاد خودرو سورن
خودرو سورن که فیس لیفت خودرو سمند محسوب می شود، پلتفرم و بدنه ای شبیه به سمند معمولی دارد. البته سمند هم پلتفرم خود را از خودرو پژو 405 گرفته است. فضای کابین در این خودرو به نحوی است که 5 نفر بزرگسال به راحتی درون آن قرار می گیرند و صندوق بار با فضای مناسب 500 لیتری هم دارد.
نمای جانبی سمند سورن بجز رینگ ها تقریبا هیچ فرقی با سمند معمولی ندارد اما در قسمت جلویی و عقبی خودرو تغییراتی ایجاد شده تا ظاهر مناسبتری پیدا کند. خودرو سورن در قسمت چراغ های جلویی یک انحنا به سمت پایین پیدا کرده است. جلو پنجره سورن هم توسط مهندسان ایران خودرو به شکل پهن طراحی شده است. در قسمت چراغ های عقبی هم انحنا به سمت بالا وجود دارد.
مشخصات فنی خودرو سورن
در این قسمت به بررسی مشخصات فنی خودرو سورن می پردازیم تا بیشتر با این خودرو آشنا شوید:
1- موتور: موتور مورد استفاده برای این خودرو 4 سیلندر از نوع XU7 و بنزینی است. حداکثر قدرت موتور سورن معادل 100hp/6000rpm و حداکثر گشتاور آن 153Nm/3000rpm می باشد. حجم موتور 1761 سی سی است و تعداد سوپاپ در نظر گرفته شده 8 عدد است.
گیربکس یا جعبه دنده از نوع دستی با 5 دنده است. شتاب صفر تا صد خودرو 14.5 ثانیه طول می کشد. ماکزیمم سرعت این خودرو 185 کیلومتر بر ساعت است. وزن این ماشین 1220 کیلوگرم است که در مقایسه با نوع موتور به کار رفته باعث شده تا شتاب خودرو کاهش پیدا کند. فاصله محورهای خودرو از یکدیگر 2671 میلیمتر بوده و ابعاد و نوع چرخ های جلو عقب، R15 است.
2- مصرف سوخت : مصرف سوخت خودرو سورن در داخل شهر به ازای هر 100 کیلومتر معادل 12.42 لیتر است که برای خارج شهر به ازای هر 100 کیلومتر، 6.6 لیتر است. مصرف سوخت خودرو به صورت ترکیبی به ازای هر 100 کیلومتر، 8.6 لیتر است. استاندارد در نظر گرفته شده برای حد آلایندگی خودرو، Euro 4 است که باعث شده سازگاری بیشتری با محیط زیست پیدا کند.
3- انتقال قدرت: گیربکس یا جعبه دنده به صورت دستی 5 سرعته است. نوع دیفرانسیل در نظر گرفته شده از نوع دیفرانسیل جلو می باشد.
4- سیستم ترمز: مدل ترمزهای در نظر گرفته شده برای عقب و جلو خودرو، از نوع دیسکی است.
5- ظرفیت: باک بنزین سمند سورن گنجایش 70 لیتر را دارد. فضای در نظر گرفته شده برای صندوق عقب 500 لیتر است که در مقایسه با خودروهای هم رده خود فضای مناسبی را برای خانواده ها فراهم کرده است. ظرفیت سرنشینان خودرو نیز به راحتی 5 نفر است که به دلیل ابعاد و فاصله مناسب محورهای خودرو از یکدیگر می باشد.
6- امکانات رفاهی سورن: امکانات رفاهی که برای این خودرو در نظر گرفته شده با توجه به کلاس خودرو و سایر خودروهای هم رده موجود در بازار داخلی مناسب است. از جمله امکانات رفاهی می توان به سیستم تهویه خودکار همراه با دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، سیستم صوتی MP3 با رمز ضدسرقت، هندزفری موبایل و خروجی ساب ووفر (SUB WOOFER)، تنظیم برقی آینه های بغل به همراه گرمکن، آینه راهنمای تاشونده، آینه آرایش چراغ دار بر روی آفتابگیر، شیشه های سولار یا ضد اشعه، شیشه بالابر برقی درب جلو و عقب، تریم بژ با قطعات دکوراتیو اشاره کرد.
امکانات ایمنی سورن
کیسه هوای راننده و سرنشین، مجهز به سیستم پیشرفته ترمز ABS و EBD، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترلی، چراغ مه شکن عقب و جلو، چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم، تنظیم زاویه نور چراغ های جلویی، ایموبلایزر، قفل مرکزی همراه با ریموت، هشدار دهنده موانع عقب و کمربندهای ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع از جمله امکانات ایمنی خودرو سورن محسوب می شوند.
معرفی کمپانی ایرانخودرو
ایران خودرو (با نام تجاری ایکو، IKCO) شرکت خودروسازی ایرانی است که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد و در مرداد ۱۳۴۱ برادران خیامی آن را بنیان نهادند. این شرکت نخست ایران ناسیونال نام داشت و نخستین گروه تولیدات آن، گونهای اتوبوس بود.
در سال ۱۳۴۵، با قراردادی با شرکت روتس انگلستان، ایران ناسیونال برنامهریزی تولید پیکان را انجام داد و از ۲۴ اردیبهشت ۱۳۴۶ کارخانهٔ ویژهٔ آن گشایش یافت و ساخت انبوه آن کلید خورد. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ پیکان در مدلهای کار، لوکس، جوانان، استیشن و وانت ساخته شد. انواع کامیون، اتوبوس، مینیبوس و آمبولانس نیز در این سالها با همکاری دایملربنز در این شرکت تولید میشد. در سال ۱۳۵۲، شرکت هدفگذاری کرد که به خودکفایی برسد و محصولاتی تمام ایرانی به فروش برساند. در این راستا، چندین کارخانه و شرکت تامینکننده در سراسر ایران تأسیس شد. شرکت در سال ۱۳۵۶ دارای قصد جدی برای تولید جایگزین پیکان بود که با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق، پروژه برهم زدهشد و پس از جنگ، این شرکت با پژو فرانسه و شریکهای خارجی برای تولید خودروهای تازه در ایران به توافق رسید.
بسیاری از کارشناسان ایرانی باور دارند که با نبود سرپرستی درست، ایران خودرو از شرکتی خودکفا به یک ابزار فروش برای شرکتهای خارجی تبدیل شدهاست. با این وجود، این شرکت دو خودروی کاملاً اختصاصی سمند (۲۰۰۲) و دنا (۲۰۱۵) را تولید کردهاست. سمند محصول سال ۲۰۰۲، نخستین خودروی ملی ایران نامیده شد.