پراید 132
این خودرو ازلحاظ مورد اهمیت است چراکه توانسته یکی از پرفروشترین محصولات سایپا لقب بگیرد. بااینکه خودروهای پراید چندان در نظر برخی جذاب نیست اما این خودرو توانست بهخوبی در نظر مشتریان قرار بگیرد و فروش خوبی را نیز به وجود بیاورد.
طراحی ظاهری پراید 132
در برخی خودروها شاهد تغییراتی هستیم، این تغییرات میتواند مفید باشد و میتواند مفید نباشد. در خودرو پراید 132 این تغییرات مفید و به نفع خودرو بود و باعث شد تا خیلی از خریداران به آن روی بیاورند.
پراید 132 بعد از سالها یکنواختی در طراحی، با خطوطی برجسته بر روی کاپوت، چراغهای متفاوت و جلوپنجره مناسبتر وارد بازار شد. این ازجمله تغییراتی است که باعث شد تا این خودرو در نظر افراد جذابتر به نظر بیاید.
طراحی داخلی پراید 132
در طراحی داخلی این خودرو شاهد تغییرات چندانی نیستیم و تقریباً همان مدل قبلی حفظ شده است و همچنان از کابین کوچک شاید رنج ببریم. با توجه به اینکه سایپا به دنبال تولید خودروهای جمعوجور و سبک است، ترجیح داده به دلیل فضای کوچک کابین، صندلیها را نیز کمی کوچک در نظر بگیرد تا بتواند فضای موردنیاز به سرنشین را ایجاد نماید.
امکانات و آپشنهای پراید 132
این خودرو مانند سایر پرایدها چندان آپشن خاصی نداشته اما میتوانیم به مواردی چون: کیسه هوای سرنشینان جلو، ترمز ای بی اس، رادیو و سی دی و یو اس بی، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر و قفل مرکزی، سیستم تهویه هوشمند، گرمکن شیشه عقب، مه شکن جلو و عقب، تنظیم زاویه نور جلو و شیشههای برقی اشارهکنیم.
مشخصات فنی پراید 132
موتور استفادهشده در پراید 132 دارای 4 سیلندر و با حجم 1.3 لیتری است که این موتور میتواند قدرتی برابر با 63 اسب بخار را آزاد نماید. حداکثر سرعتی که برای این خودرو در نظر گرفتهشده است 170 کیلومتر در ساعت است.
این خودرو دارای گیربکس دستی 5 سرعته است و صفر تا صد آن در 15 ثانیه اتفاق میافتد.
مزایا پراید 132
ازجمله مزایایی که این خودرو دارد میتوان به استهلاک پایین، بازار خوب، مناسب برای استفاده شهر، کممصرف بودن و قطعات در دسترس اشاره کرد.
ازجمله معایبی که این خودرو دارد میتوان به کیفیت متریال ضعیف، سبک بودن، امکانات ایمنی و رفاهی پایین، پیشرانه کم بازده و قدیمی، فضای کم کابین و سیستم تعلیق ضعیف آن اشاره کرد.
سخن پایانی
در کل این خودرو میتواند برای قشر کمدرآمد جامعه و بهخصوص جوانان یکی از گزینههای مناسب برای خرید باشد. درصورتیکه علاقهمند به خرید این تیپ از خودروها هستید میتوانید خرید این خودرو را در نظر داشته باشید.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.