ریو صندوق دار
شرکت خودروسازی ریو در سال 2011 اولین خودروهای نسل سوم خود را به بازار معرفی کرد. ریو صندوقدار هم به عنوان عضوی از خودروهای تازه معرفی شده محسوب میشد. ریو صندوقدار در زمان معرفی موفقیتهای مقطعی کسب کرد و در ادامه نیز توانست این موفقیتها را حفظ کند. در سال 2016 نیز مدل فیس لیفت خودروهای ریو وارد بازار شد که تنها دستخوش تغییرات اندکی شده بود. شایان ذکر است، واردات زیادی از ریو صندوقدار توسط کشورمان صورت نگرفت. در ادامه با مشخصات این خودرو آشنا خواهید شد.
مشخصات فنی ریو صندوق دار
مشخصات فنی جدیدترین تولید ریو صندوقدار تفاوت زیادی با دیگر مدلهای تولیدی کمپانی کیا ندارد. ریو صندوقدار با حجم باک 43 لیتر و میزان مصرف سوخت ترکیبی 6.4 لیتر در هر 100 کیلومتر جزو خودروهای کممصرف به حساب میآید. پیشرانه 4 سیلندری با حجم 1.4 لیتر حداکثر توان 107 اسب بخار از جمله ویژگیهای موتور این خودروی کرهای است. صفر تا 100 ریو صندوقدار 12.5 ثانیه بوده و حداکثر سرعت قابل پیمایش آن 183 کیلومتر بر ساعت است.
طراحی داخلی و خارجی ریو صندوق دار
در توصیف طراحی داخلی و خارجی آن میتوان گفت که چندان تفاوت خاصی در مقایسه با دیگر مدلهای مشابه نداشته و استراتژی کمپانی کیا عدم تغییر محسوس در ساختار آن بوده است. صندلیهای چرمی و سقف سانروفدار ریو صندوق دار مثل همیشه در محصولات نسل جدید کیا به کار رفته که به این خودرو شکلی تازه و مدرنتر می بخشد. ریو صندوق دار که در کلاس خودروهای سدان کوچک قرار میگیرد، ابعادی در حدود 4370 در 1720 میلیمتر داشته و ارتفاعی در حدود 1455 دارد.
امکانات و تجهیزات ریو صندوق دار
به لحاظ تنوع امکانات مختلف در ساختار این خودرو میتوان به قابلیت کروز کنترل، کنترل ایستایی در سر بالایی، ترمز ضد قفل، وجود دکمههای کنترلی در طرفین فرمان و همچنین فرمان حساس به سرعت اشاره کرد. همچنین وجود یک نمایشگر در کنار دست راننده با امکان مالتی مدیا و اتصال بلوتوثی ویژگیهای دیگر ریو صندوقدار است.
مقایسه کیا ریو صندوق دار و مزدا 3
مزدا 3 و ریو صندوقدار هر دو در کلاس سدان کوچک و ساخت کشورهای کره جنوبی و ژاپن هستند که در قاره آسیا طرفداران خاص خود را دارند. هرچند مزدا 3 در بخش مشخصات فنی عملکرد بهتری ارائه داده و توانمندیهای خود را ثابت کرده اما در امکانات داخل و همچنین برخی فاکتورهای امنیتی چندان جالب ظاهر نشده است. مزدا 3 با دارا بودن حداکثر توان موتور 147 اسب بخار و حداکثر سرعت 204 کیلومتر بر ساعت برتری نسبتا خوبی در مقایسه با ریو صندوقدار دارد. اما با توجه به عدم داشتن سنسورهای مختلف از جمله سنسور باران و سنسور فشار باد لاستیک در سطح خودروهای تراز اول ظاهر نشده است. از سویی دیگر عدم وجود یک مانیتور همه کاره در کنار دست راننده ضعف بزرگی برای مزدا 3 به حساب میآید که کمپانی کیا این معضل را برطرف کرده است.
سخن آخر
به طور کلی ریو صندوقدار شاید هر خریدار خودرو و به وِیژه طرفداران محصولات کیا را به وجد نیاورده باشد اما خودرویی جذاب با امکاناتی ویژه در سطح خودروهای تراز اول به حساب میآید.
معرفی کمپانی کیا
کیا موتورز شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای، محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا موتورز هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز میپردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد میشوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.