پیکانتو کیا
خودروی پیکانتو شرکت کیا برای اولین بار در سال 2011 معرفی شد. این خودرو در همان سالهای ابتدایی عرضه محبوبیتهای نسبتا زیادی در میان مردم پیدا کرد اما به مرور و با آمدن نسخههای بعدی استقبال زیادی از آن نشد چرا که در مدلهای جدید تغییرات زیادی در آن اتفاق نیفتاد. اولین نسل از کیا پیکانتو عرضه شد در اصل به عنوان رقیبی برای هیوندای i10 مطرح شد که هر دو در کلاس خودروهای هاچ بک کوچک هستند. در ادامه با مشخصات این خودرو آشنا خواهید شد.
مشخصات فنی پیکانتو
اگر مشخصات فنی کیا پیکانتو را بررسی کنید درمی یابید که شرکت کیا چندان به این بخش نپرداخته و بیشتر تمرکز آن روی ارتقا امکانات و طراحی بوده است. حداکثر توان 85 اسب بخار با حداکثر گشتاور 121 نیوتن متر از جمله ویژگیهای موتور 1.2 لیتری پیکانتو است. از جمله ویژگیهای دیگر پیکانتو داشتن 4 دنده اتومات به همراه حداکثر سرعت قابل پیمایش 175 کیلومتر بر ساعت بوده و این خودرو مصرف سوخت پایینی دارد. مصرف سوخت ترکیبی کیا پیکانتو 5.6 لیتر در هر صد کیلومتر است.
طراحی داخلی و خارجی پیکانتو
همانطور که کمپانی کیا تقریبا تمامی محصولات نسل سوم خود را با تغییراتی اندک نسبت به یکدیگر عرضه کرد، پیکانتو هم از این موضوع بی نسیب نماند. البته این مدل از خودروهای کیا تفاوتهایی در مقایسه با دیگر مدلها هر چند اندک دارد. فرمان دو پر در مقایسه با فرمانهای سه پر که روال تولید نسل سوم محصولات کیا است از جمله این تفاوتها به شمار میرود. کمپانی کیا به قرار دادن ظرفیت باک 35 لیتری برای پیکانتو غافلگیری دیگری برای طرفدارانش داشته است. همچنین وزن این خودروی نسبتا جمع و جور کمتر از 1000 کیلوگرم یعنی 940 کیلوگرم است.
امکانات و تجهیزات پیکانتو
کیا پیکانتو از امکاناتی نظیر کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، دکمههای کنترلی در طرفین فرمان و ترمز کمکی بهره میبرد. نمایشگر کریستالی داشبورد شاید برای سرنشینان راضی کننده نباشد اما این بخش هم جز امکانات اضافه شده به پیکانتو است. همچنین وجود مالتی مدیا با قابلیت اتصال بلوتوث و سیستم تهویه خودکار ظاهری حرفه ای به پیکانتو بخشیده است.
مقایسه کیا پیکانتو و میتسوبیشی میراژ
تقریبا در بیشتر فاکتورها کیا پیکانتو برتریهایی نسبت به میتسوبیشی میراژ دارد. چیزی که بیش از هرچیز در این میان نمایان است امکانات به کار رفته در پیکانتو است که در ابعاد گسترده تری عرضه شده است. مصرف سوخت به صرفه تر، امنیت بیشتر با توجه به داشتن 6 ایربگ در طرفین و سمت راننده و همچنین فضای بیشتر کابین توانمندیهای زیادی برای مقایسه این دو خودرو به پیکانتو بخشیده است. همچنین چرم به کار رفته در روکش صندلی از جمله نقاط مثبت در طراحی داخلی پیکانتو است.
سخن آخر
در میان خودروهای در کلاس هاچ بک کوچک و به طور کلی مینی کراس اور کیا پیکانتو محصول مطرحی میتواند باشد. دقت کنید با وجود اینکه پیکانتو ضعفهایی دارد اما در مقایسه با رقیبان خود برتریهایی بدست آورده که قابل چشم پوشی نیست.
معرفی کمپانی کیا
کیا موتورز شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای، محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا موتورز هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز میپردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد میشوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.