اگر ماشین معامله کردید و خریدار تعویض پلاک نکرد چکار کنیم؟
دردسرهای تعویض پلاک بعد از معامله ماشین
- فک پلاک خودرو به معنای جدا کردن پلاک از خودرویی است که فروخته شده است. مطابق مقررات، مسئولیت تخلفات و جرایم ارتکابی توسط خودرو، برعهده مالک پلاکی است که بر خودرو الصاق شده است، بنابراین پس از فروش خودرو باید سریعاً نسبت به فک پلاک خودرو اقدام شود.
پس از توافق بر سر قیمت خودرو و تنظیم قرارداد میان فروشنده و خریدار خودرو، لازم است دو طرف پس از پرداخت عوارض و مالیات نقل و انتقال و دریافت نوبت به مراکز تعویض پلاک خودرو مراجعه نموده و با ارائه اسناد و مدارک لازم، اقدام به فک پلاک قبلی خودرو و نصب پلاک جدید برای خریدار نمایند.
اما اغلب برای تعویض پلاک فروشنده اقدام به تنظیم وکالت نقل و انتقال خودرو برای خریدار نموده تا نیازی به حضور وی نباشد. اما در صورتی که فروشنده به خریدار وکالت بدهد اما خریدار طی مدت وکالت اقدام به تعویض پلاک ننماید چه باید کرد ؟ در اینصورت فروشنده در ابتدا باید با ارسال اظهارنامه به خریدار، او را ملزم به فک پلاک نماید. در صورت عدم انجام این امر توسط خریدار، فروشنده میتواند با تنظیم دادخواست «الزام به تنظیم سند رسمی و سپس فک پلاک» علیه خریدار اقدام نماید.
دادگاه پس از بررسی مدارک و مستندات، چنانچه شرایط فک پلاک را محرز دانست، حکم به فک پلاک خودرو خواهد داد و چنانچه خوانده از فک پلاک خودرو خوداری کند، دستور توقیف خودرو و انتقال آن به پارکینگ و سپس فک پلاک صادر خواهد شد.
می تونی ماشینت رو به قیمت و در کمترین زمان بفروشی
تضمین امنیت معامله هم پای کارمیزان
حالتی نیز وجود دارد که خریدار حاضر به انجام فک پلاک ماشین است اما فروشنده به هر دلیلی نسبت به حضور در تعویض پلاک و یا تنظیم وکالت نامه فروش خودرو نمی کند. در اینصورت خریدار نیز میتواند این دادخواست را ارايه نماید.
طرح دعوی فک پلاک خودرو در صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده (فروشنده یا خریدار به تناسب دعوی) یا محل تنظیم قرارداد است.
توصیه میشود که در هنگام معامله با خریدار، در مراکز تعویض پلاک حاضر شده و فک پلاک را انجام دهید، زیرا برخی از خریداران، با سوءنیت، تعویض پلاک خودرو را انجام نمیدهند و این مساله باعث ایجاد مشکلات زیادی برای فروشنده خواهد بود.