راهنمای معاملات

چگونه قولنامه خودرو بنویسیم؟

قولنامه خودرو از بخش‌های مختلف و حیاتی تشکیل شده است. همه این نکات باید دقیق نوشته شوند تا بتوانید به‌عنوان مدرکی قانونی به آن استناد کنید.

 

بخش اول: مشخصات خریدار و فروشنده

در بخش اول باید مشخصات دقیق فروشنده و خریدار را ذکر کنید که شامل موارد زیر می‌شود:

  • نام و نام خانوادگی کامل
  • نام پدر شماره شناسنامه و کد ملی
  • محل صدور شناسنامه
  • تاریخ تولد
  • شغل
  • آدرس محل سکونت
  • شماره تلفن

توجه: قولنامه خودرو در دو برگ نوشته شود و زمان وارد کردن اطلاعات از کاربن استفاده کنید تا موارد نوشته شده عینا در برگه دوم کپی شود. همچنین در قرارداد ذکر کنید که چند نسخه از این قولنامه وجود دارد.

توجه: امضای هر دو برگه باید دستی انجام شود و نباید امضا کاربن‌شده باشد.

توجه داشته باشید که در صورت انجام معامله با نماینده یک شرکت یا ارگان خاص، باید مشخصات شرکت را به‌طور کامل ثبت کنید. این موارد شامل نام و شماره ثبت، شناسه ملی، کد اقتصادی، آدرس و کد پستی، نام صاحبان امضای مجاز و مشخصات نماینده فروش یا خرید می‌شود.

یکی از موقعیت‌های دیگری که ممکن است در زمان معامله خودرو پیش بیاید، خرید یا فروش خودرو به نماینده فرد دیگری است که با وکالت‌نامه اقدام به انجام معامله کرده است. در این‌صورت باید از صحت و اعتبار وکالت‌نامه کاملا مطمئن شوید و در این بخش از قولنامه بعد از ثبت مشخصات کامل نماینده به اطلاعات وکالت‌نامه نیز اشاره کنید.

بخش دوم: مشخصات دقیق خودرو مورد معامله

در قولنامه خرید خودرو باید مشخصات دقیق مورد معامله را که در اینجا ماشین است، به‌طور کامل بیان کنید. نوع خودرو، مدل و رنگ، سیستم، شماره شهربانی، شماره موتور، بدنه و شاسی از مواردی است که حتما باید نوشته شود. علاوه بر این اگر مشکلی در خودرو وجود دارد؛ به‌عنوان‌ مثال بخشی از آن رنگ شده یا نیازمند تعمیرات است نیز باید در این بخش به آن اشاره کنید. با انجام این کار مطمئن خواهید شد که فروشنده تا زمان تحویل خودرو را سالم نگه می‌دارد و اگر آسیبی به آن وارد شد، باید پاسخگو باشد.

بخش سوم: مبلغ معامله

در این بخش باید قیمت کل معامله و نحوه پرداخت آن را به‌طور دقیق بنویسید. اگر مبلغی را به‌عنوان پیش‌پرداخت داده‌اید، یادداشت کرده و مشخص کنید که باقیمانده پول قرار است به چه‌ صورت داده شود. همچنین اگر قرار است مقداری از آن را بعد از تعویض پلاک یا انتقال سند خودرو بپردازید، حتما در قولنامه خودرو ذکر کنید. در صورتی‌که مقداری از مبلغ معامله به‌صورت چک پرداخت می‌شود، باید مشخصات چک، تعداد و تاریخ آن‌ها را بنویسید. همچنین اگر قرار است پول به حساب واریز شود، باید شماره حساب و مبلغ واریزی را نیز یادداشت کنید.

نکته: به خاطر داشته باشید که ذکر تاریخ‌های پرداخت پول و نحوه آن اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید رسیدهای واریز وجه یا پرداخت نقدی را تا زمان اتمام مراحل معامله نزد خود نگه دارید تا در صورت بروز هر مشکلی مدرک لازم برای اثبات هزینه پرداختی داشته باشید.

بخش چهارم: شرایط معامله

در این بخش باید همه شرایط معامله شامل شرایط فسخ، نحوه پرداخت هزینه قولنامه ماشین و سایر هزینه‌های مربوط، زمان تعویض پلاک و انتقال سند، زمان تحویل خودرو به خریدار و … را دقیق و کامل بنویسید. دقت در نگارش این قسمت باعث می‌شود که شما بدون هیچ مشکلی معامله را انجام داده و در صورتی‌که فروشنده برای تعویض پلاک یا انجام هریک از مراحل بهانه آورد، بتوانید به مراجع قانونی مراجعه کنید.

پیشنهاد می‌کنیم پیش از انجام خرید و فروش خودرو از سرویس کارشناسی خودرو استفاده کنید. برای تنظیم قولنامه معتبر و قانونی هم روی مشاوره کارشناسان فروش ما حساب کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا